Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik twijfelde over mijn abortus'

Selena te gast in 'De Verandering'

De half-Peruaanse Selena is vanavond te gast bij Mirjam Bouwman. Samen kijken ze in 'De Verandering' terug op Selena’s turbulente jeugd. De relatie tussen haar ouders is niet goed, waardoor ze met haar moeder en broertje een paar jaar in Peru gaat wonen.

Deel:

Als ze terug zijn in Nederland wordt Selena op de basisschool gepest. Klasgenootjes houden zelfs een stemming om te bepalen of Selena zelfmoord moet plegen of niet.

Als de onzekere Selena net twaalf is en naar de middelbare school gaat, begint ze aandacht te krijgen van jongens, vooral online. Ze sturen haar seksueel getinte foto’s en vertellen wat ze allemaal met haar willen doen. Soms stuurt Selena ook een spannende foto terug. “Ik heb nooit echte liefde en aandacht gehad, dus accepteerde ik de interesse van die mannen.”

Selena ontmoet Arthur, met wie ze op 16-jarige leeftijd een relatie begint. Kort daarna blijkt ze zwanger te zijn. Selena is erg jong en heeft nog geen enkel diploma. Onder druk van haar familie maakt ze een afspraak bij de abortuskliniek. Zwicht ze onder die druk of maakt ze haar eigen keuze?

De Verandering

Zaterdag 3 december, 17.43 uur, NPO 2

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--