Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik verloor mijn twee zoontjes bij een ongeval'

Rhodé Meijer in 'De Verandering'

In maart 2022 verliest Rhodé Meijer (25) haar twee zoontjes Joas (4) en David (7 maanden) bij een ernstig auto-ongeluk. Haar tweejarige dochtertje Anna-Grace raakt zwaargewond maar overleeft het ongeval.

Deel:

Op die fatale dag in maart reist Rhodé met haar drie kinderen Joas, Anna-Grace en David naar haar broer in Ulicoten. Tijdens de reis wordt ze plotseling onwel, waardoor de auto tegen een boom belandt. Zoontje Joas overleeft het tragische ongeluk niet en overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.

Spoedoperatie

De kleine David wordt zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondanks intensieve inspanningen om het leven van David te redden middels een spoedoperatie, overlijdt ook hij aan de gevolgen van het ongeval.

Dwarslaesie

In één tragisch moment verliezen vader Arjan en moeder Rhodé beide zoontjes. Daarnaast raakt ook dochter Anna-Grace ernstig gewond; ze breekt haar bekken en beide benen, en loopt een dwarslaesie op vanaf haar heupen. Pas na vier maanden mag ze naar huis.

Zelf weet Rhodé niets meer van het ongeluk, ze heeft een black-out. Mirjam Bouwman ontmoet Rhodé, bijna twee jaar na dit vreselijke ongeval. Hoe ga je verder na zo'n heftige gebeurtenis?

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering

Zaterdag 3 februari, 17:30 uur, NPO 2
Of kijk de uitzending terug via NPO Start.

Rhode en Arjan

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--