Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik worstelde jarenlang met een eetverslaving'

Els van Weijen in 'De Verandering'

In de tweede aflevering van ‘Hoe is het nu met…?’ kijkt Mirjam Bouwman terug op het verhaal van Els van Weijen, die twee jaar geleden te gast was in 'De Verandering'. Els worstelde jarenlang met een eetverslaving en een minderwaardigheidsgevoel. Ze kwam in haar slechtste periode niet meer buiten, behalve om naar de supermarkt te gaan.

Deel:

Sociale contacten heeft Els amper, ze voelt zich ontzettend alleen. Haar problemen worden zo erg, dat ze een eind aan haar leven wil maken. Ze ziet niet hoe haar leven op deze aarde nog betekenis kan hebben voor haarzelf of voor anderen.

Als ze een keer midden in de nacht een film over Jezus ziet, wordt Els diep geraakt. Ze komt tot geloof en gaat naar een kerk. Daar wordt ze gezien en geholpen. Na een intensief traject overwint Els haar verslaving en begint ze waarde in haar leven te zien. Ze valt enorm af en ze krijgt een baan bij 'De Hoop GGZ', waar ze juist eerder zelf hulp heeft gekregen. Haar leven lijkt in rustiger vaarwater te komen.

Inmiddels is het twee jaar later en Mirjam is benieuwd hoe het verder is gegaan met Els. Ze had grote plannen: ze wilde zendeling worden in Japan. Met de voorbereidingen is Els twee jaar geleden al gestart. Maar in het gesprek met Mirjam blijkt dat het leven van Els een schokkende wending heeft genomen. Wat is er met Els gebeurd? Je ziet het in de ‘Hoe is het nu met…?’-special van De Verandering.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering

Zaterdag 17 december om 19.25 uur op NPO2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--