Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ilja Gort verliefd op Spanje in 'Gort over de grens'?

Wijnboer op zoek naar Spaanse passie; iedere vrijdag, 19.50 uur, NPO 2

Deel:

Wijnboer Ilja Gort neemt ons in een nieuw seizoen van Gort over de grens (AVROTROS) mee naar Spanje. Hij ontmoet interessante mensen, drinkt lekkere wijnen en ontdekt de plaatselijke keuken. Blijft hij Frankrijk – waar hij een chateau heeft – trouw of wordt hij verliefd op Spanje?

Vanavond reist hij door de provincie Alicante, waar hij op een voormalig pirateneiland kennismaakt met de Italiaans-Spaanse keuken. Ook bezoekt hij in de eerste aflevering van Gort over de grens de populaire badplaats Benidorm.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Gort over de grens Ilja Gort Spanje wijn
Ilja Gort heft tijdens zijn reis door Spanje het glas met een groep druivenplukkers. Credits: AVROTROS/Caroline d'Hollosy.

Bij een wijnboer proeft hij de duurste wijn van Spanje. Maar zingende druivenplukkers trakteren Ilja op een ander drankje: de “lekkerste vieze wijn” die Ilja ooit gedronken heeft.

Gort over de grens

In het nieuwe seizoen van Gort over de grens bezoek wijnboer lja Gort bekende en onbekende plekken Spanje. Hij reist in de eerste aflevering door de provincie Alicante. Tijdens zijn zoektocht naar de Spaanse passie bezoekt hij ook Asturië, Huelva, Catalonië, Tierra de Campos en Cordoba. 

Vanaf 24 januari, vrijdag, 19.50 uur, NPO 2

Beeld: AVROTROS/Caroline d'Hollosy

--:--