Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In 2030 is China het land met meeste christenen

"Jaarlijks groeit de kerk met tien procent"

Ondanks christenvervolging in China zal het land in 2030 de grootste christelijke bevolking ter wereld hebben. “Die zal de wereldwijde kerk flink beïnvloeden”, zegt Rodney Pennington. Hij onderzoekt religieuze trends voor zendingsorganisatie OMF International.

Deel:

“Er is nog wel veel nodig”, zegt Pennington tegen Christian Post. “Zeker op het gebied van discipelschapstraining, evangelisatie en jongerenwerk. 200 miljoen gelovigen klinkt misschien ambitieus, maar het is goed om een doel te hebben om naar te streven.”

255 miljoen
“De groep Chinese christenen groeit met meer dan tien procent per jaar”, zegt Fenggyang Yang, werkzaam als socioloog bij het onderzoeksinstituut van Religie en Chinese Samenleving aan de Amerikaanse Purdue University. In 1980 waren er nog ongeveer drie miljoen gelovigen, in 2010 is dat uitgegroeid tot 58 miljoen. Als die groei doorzet, zijn het er in 2025 al 255 miljoen.

Vervolging
In China worden veel christenen nog vervolgd. Volgens de Chinese christenactivist Yu Jie is dat juist de reden van de groei. “Hoe groter de vervolging, hoe groter de opleving”, zegt hij. Sinds dit jaar is de Chinese overheid begonnen met het bespioneren van huiskerken via camera's.

Bron: Christian Post
Beeld: ANP Foto

--:--