Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Inzamelingsactie voor Beiroet brengt 1 miljoen euro op

Doneren kan nog steeds

Het Christelijk Noodhulpcluster (EO Metterdaad, Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) startte bijna drie weken geleden een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet.

Deel:

Ze begonnen direct ter plaatse met het verlenen van noodhulp. De komende maanden willen zij de slachtoffers van de verwoestende explosie van 4 augustus blijven bijstaan.

“Er zijn duizenden mensen gewond geraakt bij deze ramp,” vertelt Nienke Bakker, projectcoördinator bij EO Metterdaad. “De explosie heeft een enorme ravage aangericht in Beiroet. Voor de Libanese bevolking is dit de zoveelste ramp, want het land verkeert in een politieke en economische crisis. Meer dan 250.000 mensen zijn – letterlijk in één klap – dakloos geraakt.”

De actie heeft al 1 miljoen euro opgebracht. Wat gaat er met dit geld gebeuren?
“We richten ons op de meest kwetsbare groepen. Onder hen zijn veel vluchtelingen, bijvoorbeeld uit Syrië. Een kwart van de Libanese bevolking bestaat namelijk uit gezinnen die zijn gevlucht vanuit omliggende landen. Andere kwetsbare groepen zijn arme Libanezen, ouderen en kinderen.

Waar hebben zij vooral behoefte aan?
“Aan hulp bij de voedselvoorziening, aan reparatie van woningen en aan traumascherf in Lama’s oog. Het raakte me dat Lama dit alles glimla- chend vertelde. Hoe kan ze zo veel vrede hebben met de situatie, vlak nadat artsen verwerking. Dorcas werkt al sinds 2012 in Libanon en ook Tear is met een lokale partner aanwezig. Het geld wordt snel en rechtstreeks ingezet via deze organisaties.”

Doneren

Doneren kan nog steeds! U kunt uw gift overmaken op NL88 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Beiroet of doneer online via Metterdaad.nl/beiroet

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--