Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jan Pool in 'Andries' over mannen op zoek naar identiteit

Maandag, 0.00 uur, NPO 2

Deel:

Iedere zondagavond ontmoet Andries Knevel christelijke denkers, vernieuwers en andere markante figuren. Deze keer schuift voorganger en coach Jan Pool bij hem aan in zijn interviewprogramma Andries

Ooit was Jan Pool in de ban van drank en vele relaties. Maar in augustus 1979 veranderde zijn leven. Nu is hij al jaren voorganger. Ook coacht en begeleidt hij een nieuwe generatie voorgangers en leiders in ons land, vertelt hij in deze aflevering van Andries.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Andries
Andries Knevel in gesprek met Jan Pool. Credits: Willem Jan de Bruin.

Diverse thema's houden hem bezig, waaronder mannen op zoek naar hun identiteit. Komt dat omdat hij zelf jarenlang met minderwaardigheidsgevoelens te kampen had? Pool gaat in op deze vraag van Andries Knevel en vertelt daarnaast waarom hij in de toekomst een herstel van de kerk in Nederland ziet.

Andries: Jan Pool

In zijn interviewprogramma Andries ontvangt Andries Knevel iedere maandagavond mensen die getuigen van hun geloof in Christus. “Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt de presentator. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.” In deze aflevering gaat Andries in gesprek met voorganger en coach Jan Pool. 

Maandag 27 januari, 0.00 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin

Bekijk deze aflevering van 'Andries' online

--:--