Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jan van den Bosch viert 1100e aflevering 'Hour of Power'

'Er kijken tegenwoordig veel jongeren'; iedere zondag, 8.00 uur, RTL 5

Deel:

Al sinds 1999 is Hour of Power iedere zondagmorgen op RTL 5. De jonge predikant Bobby Schuller gaat voor in de kerkdienst die vanuit de VS wordt uitgezonden. Jan van den Bosch presenteerde het programma al 1100 keer vanuit ons land. Bij hem aan tafel vertellen gasten persoonlijke geloofsverhalen. "Die mix is de kracht van het programma." 

"Juist die persoonlijke verhalen brengen de boodschap dicht bij mensen," merkt Jan van den Bosch. "Het is onze missie om mensen duidelijk te maken dat ze geliefd zijn. De boodschap is helder: Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Mijn gasten verwoorden dat elk op hun manier." In de ogen van Jan een mooie aanvulling op de tv-dienst vanuit Amerika, die voor sommige kijkers nogal Amerikaans aandoet. "Er kijken mensen die niet zo snel naar een kerkdienst zouden gaan, maar zich door dit programma gesterkt en bemoedigd voelen. Naast ouderen kijken er ook steeds meer jongeren naar Hour of Power, heeft Jan gemerkt. Daar stem ik mijn gasten dan ook op af."

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Hour of Power Bobby Schuller
De Amerikaanse predikant Bobby Schuller leidt de kerkdiensten in 'Hour of Power'.

"Net als zijn opa – Robert Harold Schuller, de opa van de huidige predikant en oprichter van Hour of Power – geeft Bobby een ietwat psychologische uitleg bij de Bijbelteksten die hij behandelt," legt Jan uit. "Om vervolgens wel uit te komen bij de kern van het Evangelie; anders zou ik er niet aan mee willen werken. Het is een benadering die veel kijkers aanspreekt. Omdat we iedere week uitzenden, is er een hechte band met de kijkers. Aan het eind van de uitzending wijs ik ze regelmatig op de programma's die de EO in de uren daarna uitzendt."

Toen ik Corrie ten Boom opzocht in de VS, bracht zij me in contact met Schuller 

In het verleden was Jan zelf lang werkzaam bij de EO. Hij presenteerde er talloze programma's en stond maar liefst twintig jaar op het podium van de EO-Jongerendag. "Ik vond het zo leuk om te doen, dat ze me bijna van dat podium af moesten schoppen. Haha! Maar ik ben heel dankbaar voor alle andere dingen die daarna op mijn pad zijn gekomen, waaronder Hour of Power. Het was Corrie ten Boom die me in contact bracht met de oprichter, Robert H. Schuller."

'Maar het is hier drie uur 's nachts...'

"Ik bezocht Corrie in de VS, waar ze was gaan wonen. Maar toen ik op zondag naar Disneyland wilde, nam ze me resoluut mee naar de kerk, waar ik de predikant leerde kennen. We raakten bevriend en hielden jarenlang contact. Het is nu tweeëntwintig jaar geleden dat hij me in het holst van de nacht opbelde. 'Het is hier drie uur,' zei ik nog. 'Ik wil dat Hour of Power op de Nederlandse tv komt,' zei Schuller. 'Bel me terug als je het geregeld hebt.' De rest is geschiedenis. Ik hoop dit programma nog heel lang te presenteren!" 

Hour of Power: 1100e aflevering terugkijken

Zondag 23 februari presenteerde Jan van den Bosch de jubileumaflevering van Hour of Power. Dankbaar kijkt Jan met zijn gasten terug op hoogtepunten uit de afgelopen 21 jaar. In die tijd ontving Jan veel reacties van kijkers, die door het programma getroost en bemoedigd worden. Een gelegenheidskoor luistert de uitzending op. Je kunt hier de 1100e aflevering van Hour of Power terugkijken. 

Geschreven door

Bart van Delen

--:--