Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jennifer Hoffman in 'Gefileerd': 'De vis wordt duur betaald'

'Ronselpraktijken in visindustrie'; donderdag, 20.55 uur, NPO 3

Deel:

Waar en onder welke omstandigheden is jouw voedsel gemaakt? In de EO-reeks Gefileerd reist Jennifer Hoffman met Charlotte, Daniëlle, Kevin, Mitchell en Sam naar Thailand. Daar zien, horen en ervaren ze hoe kip, garnalen en rijst worden geproduceerd. Vanavond nemen de jongeren een kijkje in de visindustrie.

Fastfoodliefhebber Daniëlle, eiwiteter Kevin, sushifan Mitchell, bewuste eter Charlotte en sparerib-koningin Sam maken kennis met diverse schakels van de productie van voedsel. Dat doen ze in Thailand, een van de grootste voedselexporteurs ter wereld. In deze aflevering van Gefileerd nemen de vijf een kijkje in de visindustrie. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Gefileerd_Jennifer_Hoffman.jpg
Credits: Ferry Knijn.

De vis wordt blijkbaar duur betaald. De jongeren ontdekken de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als ze merken dat daar bloed aan kleeft? Jennifer Hoffman gaat in Thailand met de deelnemers in gesprek over hun ervaringen. 

Hoe kijken de 'foodies' aan tegen hun broodje tonijn als ze merken dat er bloed aan kleeft?

De presentator hoopt dat het programma ook de kijker aan het denken zet. “Mens, dier en milieu hebben aan de andere kant van de wereld zwaar te lijden onder onze massaconsumptie," zegt Jennifer. "Dat we het niet zien, betekent niet dat het er niet is. In Gefileerd krijgen we het te zien. Ik hoop echt dat het de ogen van mensen opent. Al is het maar een beetje.”

Gefileerd

Welke prijs betalen mens, dier en milieu voor de sushi of kipnuggets op ons bord? Zijn we ons bewust van de keerzijde van onze consumptiedrang? In de vierde aflevering van Gefileerd reist Jennifer Hoffman met vijf jongeren af naar Thailand. Vanavond confronteert ze hen met misstanden in de visindustrie.

Donderdag 30 januari, 20.55 uur, NPO 3

Beeld: Ferry Knijn 

--:--