Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jeroen Snel presentator EO-radioprogramma ‘Thuis op 5’

Iedere zaterdag en zondag, 22.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Vanaf zaterdag 18 juni is Jeroen Snel iedere zaterdag en zondag te horen het radioprogramma Thuis op 5. Hij wordt de vaste weekendpresentator van het EO-programma op NPO Radio 5 waarin relaxte muziek, mooie gesprekken en nieuws de boventoon voeren.

“Ik vind het een bijzondere eer om ieder weekend de luisteraar naar bed te brengen", zegt Jeroen Snel. "Juist in de laatste uren voor middernacht is het mooi om in Thuis op 5 een sfeer te creëren waarmee je de dag fijn afsluit. Ik kijk het meest uit naar een persoonlijke en bijna intieme band met de luisteraar zo op de late avond."

Passie voor radio

"Radio heeft altijd mijn passie gehad. In het verleden heb ik veel gepresenteerd op NPO Radio 1 en was ik muzieksamensteller voor programma’s op NPO Radio 2 en 3. Als jonge jongen maakte ik radioprogramma’s die ik via een zelfgebouwde zender uitzond."

Wie is Jeroen Snel?

In 1992 begon Jeroen Snel als verslaggever bij de EO voor de actualiteitenrubriek Tijdsein. Een jaar later vervolgt Jeroen zijn loopbaan bij Twee Vandaag als verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator. Vanaf 2004 tot en met 2021 presenteert Jeroen Blauw Bloed, dat nu nog steeds op tv te zien is. Het is hét royaltyprogramma van de publieke omroep

"In het programma kan ik ook mijn eigen liefde voor muziek kwijt", vervolgt Jeroen. "Zo kan ik ook mijn eigen favoriete nummers laten horen waaronder mooie gospels die mij altijd tot steun en inspiratie zijn geweest. Mijn lievelingsplaat voor NPO Radio 5 is en blijft 'Kathy’s song' van Eva Cassidy. Dat is echt een perfect nummer voor Thuis op 5!”

Meer nieuws over EO-presentatoren

Petra de Joode blijft de vaste presentator van de doordeweekse uitzendingen van Thuis op 5. Jeroen Snel neemt op zaterdag en zondag het stokje over van Gerja Wolf, die op zondagavond vier uur lang te horen is in De Muzikale Fruitmand. Dat gaat ze vanaf september doen met een vast panel van wisselende EO-presentatoren. Meer nieuws over de nieuwe presentatoren van De Muzikale Fruitmand volgt.

Beeld: Willem Jan de Bruin

--:--