Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Jezus gaf mij de kracht om door te gaan’

Hoe God ingreep bij zelfmoordgedachten

"Ik ging op de bank liggen, pakte een plastic zak en trok hem over mijn hoofd. Toen hoorde ik opnieuw die stem." Jacqueline wilde uit het leven stappen, maar God greep in. Met haar getuigenis wil zij anderen hoop geven.

Deel:
hormoontherapie overgang

Jacqueline (54): “Van huis uit werd ik katholiek opgevoed, maar ik haalde hier geen steun uit. Niemand legde me uit wie Jezus of God was. In de kerken waar ik kwam, werd me angst aangepraat. Ik liet het geloof achter me en ging leven op een manier waarvan ik dacht dat het goed was.

Thuis voelde ik me een buitenbeentje. Ik kreeg straf voor dingen die ik niet gedaan had. Daardoor ging ik buiten de deur de liefde zoeken die ik thuis niet kreeg. Na de zoveelste bevestiging nergens thuis te horen, heb ik een poging gedaan om uit het leven te stappen. Toen kwam ik in het ziekenhuis terecht.

Ik wilde nog steeds uit het leven stappen

Uit het ziekenhuis werd ik al gauw ontslagen, maar zonder nazorg. In 2014 ondernam ik opnieuw een poging. Ook die poging mislukte. Ik vond bijbelverhalen altijd al mooi en besloot op een gegeven moment om vier dagen lang de serie De Bijbel te kijken. Zo drong tot mij door wie Jezus was. Toch bleef ik nog steeds bij mijn besluit dat ik niet meer wilde leven.

Jezus riep

In mijn sombere periodes had ik weleens een stem gehoord die mijn naam riep. Zo negatief als ik was, dacht ik dat ik gek werd. Op een dag pakte ik een plastic zak uit de keukenlade en trok hem over mijn hoofd. Ik ging op de bank liggen. Toen hoorde ik opnieuw die stem. Op dat moment legde ik de connectie met Jezus. Ik kreeg door dat Hij me riep! Nog diezelfde dag wandelde ik naar het Leger des Heils en kocht ik een bijbel. Ik las onophoudelijk en vond zo het geloof. Ik ben ervan overtuigd dat God mijn leven gered heeft.

Thuis

Door een kennis kwam ik terecht bij de gemeente Jong en Vrij in Amersfoort. Ik zette een voet over de drempel en dacht: dit is het. Ik kwam thuis. Toen woonde ik nog in Almere en had ik te kampen met een huurachterstand. Dankzij de gemeente kon ik het restant betalen en verhuizen naar Amersfoort.

Vanaf dat moment is het God en ik

God heeft mij vele wonderen laten zien. Hij heeft mij ook in allerlei andere moeilijke situaties bijgestaan en genezing gegeven. Geef nooit op, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt. Ik heb bewust afstand genomen van negativiteit. Alles van mijn verleden heb ik verbrand of stopgezet. Vanaf dat moment is het God en ik. Ik heb nu een heel ander leven. De positiviteit die ik meedraag in mijn hart kan ik delen met anderen. 

Blijf vertrouwen

Ik ben staande gebleven, want Jezus heeft mij de kracht gegeven om door te gaan. Hoe moeilijk je leven ook is, blijf vertrouwen op de Heer en wees er standvastig in. Heus, het komt goed. De woorden die ik van God ontvang, deel ik deel via gedichten. Zoals Gods woorden mij bemoedigen en helpen, zo kan de Heer ook door mij heen een ander helpen.”
 

Lees hier een gedicht van Jacqueline:

Jacqueline

De vijand dringt binnen in je hoofd,

Geef maar aan mij, Ik doe wat ik heb beloofd.

De vijand dringt binnen in je leven,

je mag vrij zijn dat heb Ik je gegeven.
 

Geef het maar aan mij,

dan ben jij ervan verlost en weer vrij.

Hij is overwonnen, je mag blij zijn in je leven

Om dichter bij jou te zijn heb Ik Mijn Geest gegeven.
 

Zware en moeilijke dingen zijn niet bestemd voor jou,

Ik zal je ervan verlossen, omdat Ik van je hou.

Ik ben voor jou alle strijd aangaan,

Wees niet verdrietig of bang, Ik ben niet ver bij je vandaan.
 

Jij mag leven als Mijn gerechtigheid,

en genieten van mijn aanwezigheid.

Tot in de eeuwigheid.

Heb jij zelfmoordgedachten? Deel dan (anoniem) je gedachten met zelfmoordlijn 113, via telefoonnummer 0900-0113 of via hun website. Zoek hulp; er staan mensen voor je klaar.

Tekst: Leonie van Ark

--:--