Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jezus in de serie 'The Chosen'

Ontdek de personages uit de serie ‘The Chosen’ en hun plek in de Bijbel

In aflevering 3 zien we Jezus die aan God vraagt om door Hem te spreken. Daarna gaat Jezus tijdens het werken in gesprek met kinderen uit de buurt waar Hij verblijft.

Deel:

Jezus is in de vorige aflevering aangeschoven aan de sabbatsmaaltijd bij Maria Magdalena. En nu zien we Hem in een tent op een open veld waar kinderen zijn verblijfplaats ontdekken. De kinderen zijn benieuwd wat Jezus daar doet en kijken op een afstandje naar Hem. Jezus heeft dat door en roept ze bij zich. Later komen er meer kinderen naar Jezus toe en praat Hij met ze over geld, hun ouders en God. Ook vertelt Jezus hen wat de reden is dat Hij hier is.

Jezus in de Bijbel

De eerste keer dat we Jezus tegenkomen in de Bijbel is natuurlijk bij zijn geboorte. Daarna lezen we het verhaal van de 12-jarige Jezus die in de tempel in gesprek gaat met geleerden. Voordat Jezus water in wijn verandert op de bruiloft in Kana wordt hij gedoopt door Johannes de Doper. Daar wordt voor alle aanwezigen bekend dat Hij de zoon van God is.

Het verhaal uit aflevering 3 - van de kinderen die bij Jezus komen - staat niet letterlijk in de Bijbel. Maar we lezen in de Bijbel wel over Jezus die contact heeft met kinderen. In Marcus 10 vers 13 tot 16 staat:

"De mensen probeerden kinderen bij hem te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen."

Lees het stuk over Jezus en de kinderen uit Marcus 10 op bijbel.eo.nl.

Volg alles van The Chosen: meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang wekelijks een e-mail met achtergronden bij deze inspirerende serie.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--