Ga naar submenu Ga naar zoekveld

John van den Heuvel: 'Ik bid regelmatig tot God'

Misdaadverslaggever maakt 'niet de leukste periode' in zijn leven door

Misdaadverslaggever John van den Heuvel (55) bidt regelmatig tot God. “Vooral in moeilijke situaties richt ik me tot God, gebiedt de eerlijkheid te zeggen,” vertelde hij zaterdag in De Volkskrant.

Deel:

Sinds december 2017 krijgt Van den Heuvel beveiliging, vanwege acute dreiging vanuit het criminele circuit. “Niks is meer privé, al mijn afspraken moet ik een week van tevoren doorgeven,” aldus de journalist tijdens het interview dat in het Amsterdamse vijfsterrenhotel The Grand plaatsvond. “Dit is niet de leukste periode uit mijn leven,” geeft Van den Heuvel toe. Even later zegt hij: “Dus de laatste tijd bid ik vaker.”

Marokkaanse vader

John van den Heuvel is de zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Hij draagt de achternaam van zijn Nederlandse stiefvader. Zijn vader vertrok al voordat John ter wereld kwam naar Marokko. Contact tussen John en hem is er nooit geweest en gaat er waarschijnlijk ook niet komen. “Ik voel de behoefte niet, anders had ik het wel gedaan.”

Marokko roept wel een speciaal gevoel bij de journalist op, vertelt hij. Hij voelt zich aangesproken als mensen spreken over “die smerige Marokkanen.” Ook de “minder, minder”-uitspraak van Geert Wilders griefde hem, “terwijl ik de cultuur natuurlijk niet ken. Ik heb niets met de islam, ik ben katholiek”.  

Beeld: ANP

--:--