Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram laat BN'ers nadenken over levensvragen in 'Diep'

Dennis Schouten nacht in kelder; woensdag, 22.15 uur, NPO 3

Deel:

In het nieuwe EO-programma Diep daagt Joram Kaat BN’ers uit stil te staan bij belangrijke levensvragen. Hij sluit zijn gast een nacht lang op in de kelder van de IJsselstroom in Zutphen. Verslaggever Dennis Schouten is een van de deelnemers die dit avontuur aangingen.

“De ruimte waar ik mijn gast in Diep achterlaat, mag dan wel van alle gemakken voorzien zijn: ik laat hem of haar in grote onzekerheid achter,” zegt Joram. De nacht, de eenzaamheid: dit is volgens hem allemaal nodig voor een heel intense ervaring. “Alles wat in je hoofd zit, gaat tijdens de urenlange stilte malen. Wanneer neemt iemand die altijd druk is, de tijd om zeven, acht uur wakker te zijn, zonder prikkels?” Af en toe komt er iemand binnen, “een wijze”, maar de gast weet niet wie het is en wanneer hij of zij komt.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Joram Kaat Diep
Presentator Joram Kaat sluit zijn gasten in 'Diep' een nacht lang op in de kelder van de IJsselstroom.

Dennis Schouten, die te gast is in de eerste aflevering van Diep, wil antwoord op de vraag: 'Hoe kan ik meer genieten van het leven?' Het leven trekt in rap tempo aan de verslaggever voorbij. Hij is altijd aan het werk. Maar kan daar, ondanks alle successen, eigenlijk niet van genieten.

Drie wijzen

Hij wil weten hoe dat komt en hoopt hier in Diep een antwoord op te krijgen. In de nacht krijgt Dennis bezoek van drie wijzen: predikante Mariëtte Mol, psycholoog Steven Pont en lichaamsgericht psycholoog Ester de Vos. Kunnen zij hem verder helpen?

Dennis Schouten in eerste aflevering 'Diep'

Iedereen wil de hoogte in: groei, succes en uitbreiding. Maar, wat als je een nacht lang de diepte in gaat? Diep in je ziel, diep in de nacht. In Diep sluit Joram Kaat bekende Nederlanders met een levensvraag een nacht lang op: verslaggever Dennis Schouten, influencer Koen Kardashian, influencer Nienke Plas, ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk, rapper Donnie en actrice Joy Wielkens. In de kelder van de IJsselstroom krijgt de BN'er bezoek van drie wijzen. In de eerste aflevering zoekt Dennis Schouten antwoord op de vraag hoe hij meer van het leven kan genieten.

Vanaf 21 april, iedere woensdag, 22.15 uur, NPO 3

Kijk 'Diep' hier terug

--:--