Julius Jaspers zoekt met familie Mutsaerts nieuw concept 'De Druiventros'
27 april 2021 · 14:30
Update: 19 november 2024 · 15:45
De familie Mutsaerts runt al zo’n 45 jaar De Druiventros in het Brabantse Berkel-Enschot. Nu de coronacrisis de horeca in de verdrukking brengt, maakt de familie van de gelegenheid gebruik om het restaurant te verbouwen. Ook is er een nieuw concept nodig. In De Druiventros: D'r op of d'r onder (RTL 4) krijgt de familie hulp van topkok Julius Jaspers.
Er is in de afgelopen decennia maar weinig veranderd in hotel-restaurant De Druiventros. Vooral het restaurant kan wel een nieuw concept gebruiken. In de eerste aflevering van de reeks De Druiventros: D'r op of d'r onder (RTL 4) komt Julius Jaspers aan in Berkel-Enschot. Onder zijn leiding zal de familie Mutsaerts in een zaal van het hotel een test doen met drie concepten.
Onenigheid over toekomst restaurant
Maar het is de vraag welk concept de familie gaat kiezen, want daar denken ze nogal verschillend over. Mieke wil graag een fonduerestaurant, Ad en dochter Janny hebben voorkeur voor 'BBQ & Beer' en schoonzoon Rob ziet het meeste in 'All You Can Eat'. Julius Jaspers laat in De Druiventros: D'r op of d'r onder een reeks experts langskomen om de familie en het personeel te trainen.
Zo komen 'kaaskoningin' Betty Koster, Jord Althuyzen (van Smokey Goodness) en Ron Blaauw langs in Berkel-Enschot. De zaal waar de concepten worden getest, zal door verschillende stylisten worden ingericht. Zo verzorgen Frank Jansen en Rogier Smit het interieur van het fondueconcept. Zal de familie het eens worden over een keus voor een van de drie concepten? Of wordt het iets heel anders?
Julius Jaspers in 'De Druiventros: D'r op of d'r onder'
Vanaf 27 april, iedere dinsdag, 21.30 uur, RTL 4
Beeld: Nander de Wijk