Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jurre Geluk ontmoet oud-deelnemers 'Je zal het maar hebben'

'Elk jaar acht jaar ouder'; dinsdag, 20.25 uur, NPO 3

Deel:

Het programma Je zal het maar hebben (BNNVARA) viert zijn 20-jarig jubileum. In een speciale reeks afleveringen ontmoet presentator Jurre Geluk oud-kandidaten om te kijken hoe het ze de afgelopen jaren is vergaan. Levensgenieter Michiel, die in 2018 meedeed, lijdt aan de zeldzame verouderingsziekte progeria. Hoe is het nu met hem?

Door progeria wordt Michiel lichamelijk gezien elk jaar wel acht jaar ouder. Destijds was hij al '152 jaar' oud, maar ondanks zijn ouderdomskwalen wilde hij niet achter de geraniums zitten. Het was zijn streven om de oudste progeriapatiënt ooit te worden, vertelde hij toen in Je zal het maar hebben. Jurre Geluk gaat kijken of Michiel dit doel heeft behaald.

'Eindelijk strandvakantie'

Rianne zat in de allereerste aflevering van Je zal het maar hebben. Ze heeft de stofwisselingsziekte EPP, kortgezegd een allergie voor uv-straling. Hierdoor kon zij maar tien minuten per dag naar buiten. Haar leven speelde zich dan ook voornamelijk binnen en 's nachts af.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Je zal het maar hebben Jurre Geluk
Presentator Jurre Geluk zoekt oud-deelnemers uit 'Je zal het maar hebben' opnieuw op. Credits: nbsp;Annemieke van der Togt en Wessel de Groot.

Inmiddels is er een medicijn op de markt waardoor zij nu 30 minuten naar buiten kan. Dit klinkt misschien niet als heel veel, maar is voor haar een grote verandering. In deze special van Je zal het maar hebben krijgt Jurre Geluk een indruk van haar nieuwe leven. Zo kan Rianne nu haar kinderen ophalen van school en is ze vorig jaar voor het eerst in 40 jaar op strandvakantie geweest.

Special 'Je zal het maar hebben': Michiel & Rianne

dinsdag 15 september, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: Annemieke van der Togt en Wessel de Groot

--:--