Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kan jouw kind wel wat hulp gebruiken bij de studiekeuze?

Het BEAM Studiekeuzetraject

De tijd om een studiekeuze te maken is aangebroken. Het kiezen van een studie kan ontzettend ingewikkeld zijn. Er zijn zoveel opties, zoveel verwachtingen en dan is er ook nog God die er misschien wat over te zeggen heeft? Hoe kan je jouw kind op weg helpen?

Deel:

BEAM, het jongerenmerk van de EO wil toekomstige studenten hierbij helpen. Dit doen ze met de BEAM Studiekeuze: een traject van een maand waar je zoon of dochter meerdere malen per week een mailtje van BEAM ontvangt met tips, podcasts en persoonlijke verhalen. Deze kunnen jouw kind helpen om uiteindelijk een goed doordachte studiekeuze te maken. Je zoon of dochter kan zich gratis aanmelden voor deze mailing.

Aan de slag

Na aanmelding ontvangen jullie dertien mailtjes van BEAM-redacteur Wilke. Uiteraard is het niet alleen een kwestie van lezen en luisteren, maar moet je zoon of dochter zelf ook aan de slag. Hij of zij is natuurlijk degene die een studiekeuze moet maken en niemand anders. Hieronder kan je vast de eerste podcast van het BEAM Studiekeuzetraject luisteren als je benieuwd bent:

Twijfel

Twijfelt jouw kind nog of hij/zij zich aan wil melden? Dan wil BEAM-redacteur Wilke graag haar collega Wouter quoten met wie zij in één van de podcasts een gesprek had over het maken van een studiekeuze. Wouter: "Wilke, had ik dit gesprek maar gehad toen ik 18 jaar was en mijn studiekeuze moest maken, dat had ik waarschijnlijk niet van studie hoeven switchen. Ik hoop dat veel jongeren die nog voor deze keuze staan hier heel veel aan hebben!" 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--