Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kees van der Spek helpt bedrogen Chedwa Polak

Jeugdvriend verdwijnt met vermogen; dinsdag, 20.30 uur, RTL 5

Deel:

In het nieuwe seizoen van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt (RTL 5) gaat Kees met zijn team op zoek naar oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen. Hij ontmoet in de eerste aflevering danseres Chedwa Polak, die werd opgelicht door een jeugdvriend. 

Chedwa Polak was ooit een succesvolle danseres in de shows van Joop van den Ende. Vanavond vertelt ze in Kees van der Spek: Oplichters aangepakt hoe ze door bedrog haar hele vermogen kwijtraakte. Een jeugdvriend haalde Chedwa over om te investeren in een vakantievilla. Maar deze man stal het geld en nam de benen. Hij moet haar van de rechter 280.000 euro terugbetalen. Maar waar zit hij? Samen met het slachtoffer gaat Kees op zoek en vindt hem op Ibiza.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Kees van der Spek Oplichters aangepakt Deventer
In 'Kees van der Spek: Oplichters aangepakt' heeft Kees al veel gevaarlijke uithoeken bezocht. Credits: Endemol Shine Nederland.

Later dit seizoen infiltreert Kees op Cyprus in een boilerroom, een organisatie die burgers waardeloze beleggingsproducten aansmeert. Ook schiet hij in Kees van der Spek: Oplichters aangepakt een jongen te hulp die slachtoffer is geworden van sextortion. Op Cyprus komt hij een netwerk op het spoor dat via een truc gratis producten bestelt bij internetshops.

Rake klappen in Deventer

Nadat Kees elf jaar lang de gevaarlijkste uithoeken van de wereld heeft bezocht, krijgt hij juist in Deventer voor het eerst rake klappen. "We waren een afperser op het spoor in het oosten des lands en toen ik hem aansprak kreeg ik zomaar vanuit het niets een keiharde stomp in mijn zij." 

Nieuw seizoen 'Kees van der Spek: Oplichters aangepakt'

Vanavond begint het nieuwe seizoen van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt, maar Kees is het hele jaar al druk bezig met zijn speurwerk. "Ik heb voor elke uitzending van Kees van der Spek: oplichters aangepakt maar drieënhalve week, van research tot montage," legt de presentator uit. "Samen met het slachtoffer proberen we te peilen waar de daders zitten, waarna we ze opzoeken om ze te ontmaskeren, zo mogelijk met hulp van de plaatselijke politie.” In de eerste aflevering van dit seizoen staat hij Chedwa Polak bij. Een jeugdvriend maakte deze vroegere danseres haar hele vermogen afhandig. 

Vanaf 12 oktober, iedere dinsdag, 20.30 uur, RTL 5 

Beeld: Endemol Shine Nederland

--:--