Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ken je mij? | Gespreksavond over gender en de kerk

Donderdag 17 november in het EO-gebouw in Hilversum

Op donderdag 17 november organiseren we een gespreksavond over het thema 'gender en de kerk', naar aanleiding van het programma 'Ken je mij?'. Tijs van den Brink is de gastheer van de gespreksavond. Hij gaat in gesprek met experts en gasten uit het tv-programma. De gespreksavond vindt plaats in de kapel van het EO-gebouw (Oude Amersfoortseweg 79, Hilversum)

Deel:

Gelovigen komen steeds meer in aanraking met mensen die zoeken naar hun eigen genderidentiteit of die vanwege genderdysforie in transitie willen. Hoe ga je als kerk en als mede-gemeentelid om met de coming-out van een transpersoon? Wat hebben zij nodig van hun mede-gelovigen en hoe ga je als kerkelijke gemeente om met diverse meningen en overtuigingen die er in de kerk kunnen leven?  Daarboven hangt ook nog eens de schaduw van het felle maatschappelijke debat over de Transgenderwet. Wat dringt hiervan door in jouw kerk en hoe sta je hier zelf in als gelovige?

Wat kan je van de gespreksavond verwachten?

Vanuit de persoonlijke verhalen van de gasten die hun verhaal doen in Ken je mij? zullen enkele medische experts de huidige transitie-praktijk op de genderpoli’s schetsen. Een van hen is endocrinoloog Martin den Heijer. Daarna is er een open panelgesprek met Den Heijer, voorganger Marc ten Brink en ethicus Theo Boer over hoe als gelovigen om te gaan met genderdiversiteit, met het oog op de mensen zelf, op de Bijbel en op de maatschappelijke ontwikkelingen. Daarbij is er ruimte voor inbreng uit de zaal.

Praktische informatie

De avond staat onder leiding van presentator Tijs van den Brink en is bedoeld voor EO-leden, kerkelijk betrokken gelovigen en andere belangstellenden in het thema ‘gender en de kerk’.

  • Locatie: Evangelische Omroep, Oude Amersfoortseweg 79 Hilversum
  • Aanvang: 19.45 uur (19.15 uur zaal open)
  • Toegang: 5 euro (incl. consumptie)

Aanmelden

Meld je via dit formulier aan voor de gespreksavond.

--:--