Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerken organiseren Nationale week van Gebed rondom coronacrisis

Elke dag bidden om 08.00 uur

Van 1 tot en met 7 november organiseren de gezamenlijke internationale kerken en migrantenkerken in Nederland een Nationale Week van Gebed in verband met de coronacrisis en de gevolgen daarvan.

Deel:

“De autoriteiten hebben de verantwoordelijkheid om maatregelen te nemen die de verspreiding van het coronavirus moeten stoppen," vertelt Madelon Grant, coördinator van SKIN (Samen Kerk in Nederland). "Het volgen van deze maatregelen gaat hand in hand met ons vertrouwen en besef dat God groter is dan het coronavirus en dat God helpt door onze gebeden. Laten we daarom bidden dat het goede overwint en dat wij het goede zullen doen."

Elke dag bidden

Namens de coalitie Samen Kerk = Samen Sterk, waarin verschillende organisaties en personen vanuit internationale kerken en migrantenkerken vertegenwoordigd zijn, roept Madelon daarom alle christenen in Nederland op om een week lang elke dag om 08.00 uur te bidden en zo in hart en gebed verbonden met elkaar te zijn.

Gebedspunten

Voor iedere dag zal een woord en gebedspunt door verschillende voorgangers en in verschillende talen online worden gezet op Youtube en Facebook. Iedereen kan hier zijn of haar eigen gebedspunten aan toevoegen. Ieder kan bidden met eigen woorden en in de eigen taal, alleen of samen. Mocht het niet mogelijk zijn dit om 08.00 uur te doen, dan kan het vanzelfsprekend ook op een ander tijdstip.

Gebedsthema's per dag

  1. Overheid, ministers, burgemeesters
  2. Kerken, kerkleiding en voorgangers
  3. Gezinnen en jongeren
  4. Mensen zonder baan en getroffen ondernemers
  5. Zieken en mensen die hun geliefden hebben verloren aan of tijdens corona
  6. De stad of het dorp waarin u woont en Nederland
  7. Iedereen die wereldwijd getroffen is door het virusMeer informatie is te vinden op nationale-gebedsweek.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--