Keuringsdienst onderzoekt antibioticavrij kippenvlees
Donderdag, 20.25 uur, NPO 3

Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws. Maar hoe zit het dan met het andere kippenvlees, zit daar wel antibiotica in? De redacteuren van de Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) gaan op onderzoek uit.
Wat is antibiotica eigenlijk, en waarom moeten we blij zijn dat het niet meer wordt gebruikt? De Keuringsdienst van Waarde ziet vanavond bij verschillende kippenboeren hoe zij hun antibioticagebruik hebben weten terug te dringen. Maar er blijkt ook een addertje onder het gras te zitten. Om een veelvoorkomende kippenziekte te voorkomen, krijgen de kippen een stofje door hun voer. Wat is dat dan?
Keuringsdienst van Waarde: Antibioticavrij
Donderdag 27 augustus, 20.25 uur, NPO 3
Beeld: KRO-NCRV