Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijkcijferrecord voor 'De Verandering'

Regisseur Timo Gerritsen: 'Ik hoop dat er iets blijft hangen bij de kijker'

Deel:

Als iets de regisseur van De Verandering kenmerkt, dan is het wel zijn enorme gedrevenheid om het evangelie bekend te maken.'Ik hoorde dat een heel aantal kijkers voor het eerst naar de kerk is gegaan naar aanleiding van een getuigenis in De Verandering. Dan denk ik: yes, daar doen we het voor!' 

Zodra je met Timo over ‘zijn’ programma spreekt, De Verandering, proef je direct zijn passie. “Wist je dat we elke aflevering gemiddeld 220.000 kijkers hebben?” vertelt hij enthousiast. “Dat is vijf Arena’s vol! En vorige week hadden we zelfs 342.000 kijkers. Daar ben ik natuurlijk wel trots op, ja. Temeer omdat je dat kijkcijfer gerust met twee of drie mag vermenigvuldigen. Want mensen zappen, dus zijn er gemiddeld tussen de vijf- en de zevenhonderdduizend kijkers die in ieder geval een gedeelte van het programma bekijken.”

Puur en oprecht

Timo_GERRITSEN_De_Verandering6

Wie beweert dat mensen anno 2018 niet meer geïnteresseerd zijn in ‘geloof’ op televisie (‘Dan zappen ze toch weg?’), heeft een verkeerde aan Timo. “Dat is echt onzin.” Voorover geleund: “Als dat geloof maar puur en oprecht is, dan wíl je kijken. Weet je waar de piek zit bij elke aflevering wat betreft kijkdichtheid? Dat zien we precies terug in de statistieken: tegen het eind van de uitzending, bij de bekering. Mensen willen het gewoon weten: hoe is onze hoofdgast veranderd? Dat vind ik gaaf.”

Miss Nederland

Hij zakt terug in zijn stoel, en zegt: “En dan hoop ik dat er iets blijft hangen bij al die kijkers. Dat ze iets proeven van wat die gast had. Of denken: laat ik toch eens naar de kerk gaan. Heb je een recente aflevering gezien?”

Die met voormalig Miss Nederland, Sonja Silva. “Wat ik altijd hoop, is dat iemand denkt: hé, die Jezus... misschien is Hij ook wel wat voor mij,” zei ze aan het einde.

Glimlachend: “Dat is een beetje ‘mijn dingetje’ als regisseur, een sterke uitsmijter. We verwijzen daarbij ook altijd naar onze Facebookpagina, om geïnteresseerden verder te helpen. Sonja vond het prima
 om via haar persoonlijke Facebookpagina gelinkt te worden. Dat leverde honderden extra reacties op; ik hoorde zelfs dat een heel aantal kijkers voor het eerst naar de kerk is gegaan naar aanleiding van haar getuigenis. Dan denk ik: yes, daar doen we het voor!”

De Verandering | Zondag 17 februari

Geschreven door

Gert-Jan Schaap

--:--