Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 kijktips voor hartverwarmende films en series

Even wegkruipen onder een dekentje

De wintermaanden lijken soms zo lang te duren en dan is het fijn als je je even in een andere wereld kunt wanen. Eva tipt negen hartverwarmende films en series die je meenemen naar prachtige steden en authentieke dorpjes. Om bij weg te zwijmelen, heel hard om te lachen of om ongegeneerd bij te huilen.

Deel:

Letters to God

Christelijke kijktips

Tyler Doherty is pas acht jaar oud wanneer hij te horen krijgt dat hij kanker heeft. Vanaf dat moment voert hij elke dag een dappere strijd tegen de slopende ziekte. Hij haalt veel moed uit zijn rotsvaste geloof in God. Elke dag schrijft hij een brief aan God en doet die op de post. Brady McDaniels, een postbode die zelf worstelt met allerlei problemen, krijgt de brieven in handen en weet zich er geen raad mee. Maar naarmate hij Tyler, zijn moeder, oma en broer beter leert kennen, beseft Brady wat hij met de brieven moet doen. Hij neemt een beslissing die ook zijn eigen leven ingrijpend zal veranderen. Letters to God is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het inspirerende effect dat het geloof van een kind kan hebben op zijn familie, vrienden en omgeving.

vanaf 4 februari te bekijken op New Faith Network.

Tulsa

Christelijke kijktips

Al jarenlang gaat het leven van veteraan Tommy Colston bergafwaarts. Wanneer hij plotseling een 9-jarige dochter blijkt te hebben, Tulsa, wordt zijn leven volledig op zijn kop gezet. Omdat Tulsa onderdak nodig heeft, neemt Tommy haar met tegenzin in huis. Al snel probeert de bijdehante en gelovige Tulsa haar vader mee te nemen naar de kerk en hem van de drank en drugs af te brengen, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Wanneer een heftig ongeluk alles overhoop gooit, moet Tommy zijn gevechten met verslaving en verlies overwinnen om de vader te worden die zijn dochter altijd al wilde. Tulsa is een hartverwarmend verhaal over liefde en lijden en wat het betekent om je leven aan Jezus te geven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Te bekijken op New Faith Network

Sweet Magnolias seizoen twee

Sweet_Magnolias.jpg

Na een enorme cliffhanger aan het einde van seizoen één is het vanaf 4 februari eindelijk zover: het tweede seizoen van Sweet Magnolias. Het eerste seizoen sloeg aan vanwege het hoge feelgood-gehalte en de herkenbare situaties waar de drie vriendinnen Maddie, Helen, en Dana mee te maken krijgen. In het tweede seizoen komen de 'magnolias' opnieuw voor uitdagingen te staan op het gebied van familie,vriendschap, geloof en margaritas. 

Te bekijken op Netflix

Before we go

Kijktips

Brooke wordt beroofd op een treinstation. Zonder geld en zonder haar identiteitkaart wordt het heel lastig voor haar om alsnog naar Boston af te reizen. Muzikant Nick ziet haar wanhoop en besluit haar te helpen haar gestolen tas terug te vinden. Brooke is eerst sceptisch en slaat Nicks hulp af, maar hoe later het wordt in de avond hoe meer ze in gesprek raken over hun levens. De ontmoeting tussen de twee zorgt er uiteindelijk voor dat zowel Nick als Brooke nieuwe keuzes in hun levens zullen gaan maken.

Te bekijken op Netflix

The intern

Kijktips

Modeontwerpster Jules heeft het druk, heel druk. Een 70-jarige stagiaire is dan ook het laatste waar ze op zit te wachten. Want wat kan zo'n oudere man brengen dan alleen vertraging op de werkvloer? Maar de zeventigjarige weduwe Ben brengt haar uiteindelijk veel meer dan alleen vakmanschap. Hij leert haar lessen die veel waardevoller zijn dan een succesvolle carrière.

Te bekijken op Netflix

When We Last Spoke

Kijktips

De zussen Juliet en Evangeline worden in 1967 door hun moeder achtergelaten bij hun grootouders Walt en Ruby en hun overgrootmoeder Itasca. Daar worden ze met humor en liefde opgevoed, maar het gemis van hun moeder blijft. Jaren later blijken de eens zo hechte zussen uit elkaar gegroeid te zijn. Wat is er gebeurd? Een hartverwarmend verhaal over familie, vriendschap en vergeving. Met Melissa Gilbert, bekend van Het kleine huis op de prairie.

Vanaf  9 februari te bekijken op New Faith Network

Kijktips

Brooklyn

De film Brooklyn is gebaseerd op het gelijknamig boek van Colm Tóibín. De Ierse Eilis Lacey emigreert in de jaren 1950 naar Brooklyn, haar dorp en haar familie achterlatend. Op naar avontuur, en vooral veel nieuwe mogelijkheden om een goede baan te vinden, want Eilis is intelligent en heeft meer in haar macht dan het baantje dat zij had in Ierland. Maar een nieuw leven opbouwen betekent ook: heimwee en vechten tegen vooroordelen. Toch lukt het haar om geluk te vinden, en zelfs de liefde. Tot ze heel verdrietig nieuws krijgt vanuit haar thuisland en ze opnieuw een levensveranderende keuze moet maken.

Te bekijken op Disney Plus

While you were sleeping

While You were sleeping

Als loketbediende ziet Lucy dagelijks de man van haar dromen: Peter Callaghan. Alleen ziet hij haar niet. Nou ja, alleen om een treinkaartje bij haar te kopen. Op een dag valt Peter op de rails en raakt daardoor in een coma. Ze besluit hem op te zoeken in het ziekenhuis en wordt door een misverstand door zijn familie als de verloofde van Peter gezien. Lucy raakt steeds verder verstrikt in haar geheim, maar gaat ook steeds meer houden van Peters familie, en één gezinslid in het bijzonder. Maar wat gebeurt er als Peter ontwaakt uit zijn coma?

Te bekijken op Disney Plus

Emily in paris

Kijktips

De Amerikaase Emily wordt gevraagd om voor een marketingbedrijf in Parijs te werken. Een geweldige stad, een top uitdaging en heerlijke croissants: wat wil je nog meer? Ehh, nou misschien een iets warmer welkom. Emily wordt niet direct verwelkomd door haar nieuwe Franse collega's. Maar Emily laat zich niet gauw uit het veld slaan en met haar enthousiasme maakt ze een plan om iedereen voor haar te winnen. En dat lukt haar ook buiten de werkvloer, maar of dat nou zo'n goed idee is?
Emily in paris is een serie waarin personages en vooroordelen worden uitvergroot. Ook zitten er regelmatig seksscenes in de serie. Als dat voor jou geen probleem is, dan is het een fijne feelgood-serie op een prachtige locatie en hilarische karikaturen.

Te bekijken op Netflix

Credits afbeelding bovenaan het artikel: Netflix

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--