Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kippenvel als deze 'verlegen' zangeres haar stem laat horen

Kechi ontroert publiek

Kechi overleefde een vliegtuigongeluk en was voor 65% verbrand. Haar optimisme en haar geloof in God brachten haar naar het podium van de talentenshow 'America's Got Talent'.

Deel:

Geloof

Geboren en opgegroeid in Nigeria, was zingen altijd belangrijk in Kechi's leven. Haar hobby zou later haar therapie worden. Tijdens een vliegtuigongeluk was zij slechts een van de twee overlevenden. Het vliegtuig met 109 mensen werd op de grond gesmeten en vloog in brand. Kechi was voor meer dan 65 procent verbrand. De volgende zeven maanden bracht zij door in het ziekenhuis. Meer dan 100 operaties moest zij ondergaan. Haar geloof, familie, vrienden en haar liefde voor zingen hielden haar in leven. 

Als er iets is dat ik door deze ervaring heb geleerd, is het de waarde van geloof

Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis leert zij God kennen als pure, onvoorwaardelijke liefde, in plaats van iets om bang voor te zijn. Kechi: "Er gaat echt niets boven gebed. Het versterkt het geloof, dat geeft je moed. Het kalmeert je wanneer dingen heel moeilijk worden. Als er iets is dat ik door deze ervaring heb geleerd, is het de waarde van geloof."

America's Got Talent

Ze verhuist uiteindelijk naar Amerika voor reconstructieve chirurgie, waar ze aan de Universiteit van St. Thomas cum laude afstudeert. Zingen blijft een passie. Zonder het te weten, heeft een vriend haar ingeschreven voor de auditie voor het seizoen 2017 van America's Got Talent. Toen de producenten belden om te zeggen dat ze geïnteresseerd waren, besloot ze ervoor te gaan. Haar geloof in God en haar optimisme hebben elk 'waarom?' veranderd in 'waarom niet?'

Geef nooit op

Kechi: "Alle obstakels waarvan je denkt dat ze je blokkeren, kunnen worden overwonnen. Ongeacht wie en waar je bent, je zult altijd obstakels tegenkomen. Geef nooit op. Later zul je terugkijken en zien hoe je in staat was om het te halen. Je zult het vertrouwen vinden om toekomstige uitdagingen te overwinnen."

Ontroering

Ze wint dat jaar niet de talentenshow, maar komt in 2019 terug. "Want", vertelt ze, "ik was toen zo verlegen en ik had geen zelfvertrouwen." Maar nu staat ze op het podium en blaast iedereen omver. Het publiek luistert met tranen in de ogen terwijl ze vanuit haar tenen zingt. Bekijk de ontroerende beelden hieronder. 

Lees ook Kinga Bán: 'Ik zal eeuwig zingen'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--