Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koen: 'Ik ondernam talloze afkickpogingen'

Koen de Rooij in 'De Verandering'

De jonge Koen de Rooij wordt heel erg gepest vanwege zijn uiterlijk. Na schooltijd wordt hij vaak opgewacht. Leeftijdsgenoten pesten hem en slaan hem in elkaar, met als gevolg dat Koen bang en onzeker wordt.

Deel:

Op de middelbare school verandert dit, en ontmoet hij een groep jongens die het voor hem opneemt. Eindelijk ervaart hij de saamhorigheid en bescherming waar hij al zo lang naar zoekt. “Het voelde niet goed om bij hen te zijn, maar ze beschermden mij, en daarom bleef ik met hen omgaan,” vertelt Koen. Via deze vrienden komt hij terecht in de housecultuur, die zich kenmerkt door grootse feesten, harde muziek en drugs. Ook Koen komt in aanraking met verdovende middelen, waardoor de verlegen jongen helemaal loskomt.

Verslaafd

Wanneer hij ook doordeweeks gaat gebruiken, neemt deze gewoonte al snel extreme vormen aan. Koen raakt verslaafd. Dan, temidden van alle ellende ontmoet hij Susan, met wie hij een relatie krijgt. Samen besluiten ze zijn verslaving te lijf te gaan. Maar liefst zeven keer probeert Koen af te kicken, maar steeds valt hij nog dieper terug. Lukt het hem de drugs definitief de rug toe te keren?

Op TV

De aflevering met Koen kun je zien op zaterdag 12 maart om 18.35 uur op NPO 2 of kijk terug via NPO Start. 

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees ook het verhaal van Chantal
Lees ook het verhaal van Chantal

Chantal ging de prostitutie in om haar schulden te betalen.

Dit is een artikel van Visie
Dit is een artikel van Visie

Visie schreef meer over het programma De Verandering. Hier vind je al deze artikelen.

--:--