Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Komende zondag: wereldwijde dag van vasten en gebed

'Deze tijd roept om nederigheid en gebed'

De Wereld Evangelische Alliantie (WEA) roept kerken en gelovigen op om komende zondag wereldwijd te vasten en te bidden. WEA-directeur Efraïm Tendero: “We bidden, omdat we weten dat God luistert.”

Deel:

“De coronacrisis treft mensen in alle uithoeken van de wereld – medisch én economisch,” stelt directeur Tendero. “Deze situatie toont onze kwetsbaarheid: een minuscuul virus, onzichtbaar voor het menselijk oog, brengt de hele samenleving tot stilstand. Deze tijd roept om nederigheid en gebed tot onze hemelse Vader, die deze aarde heeft gemaakt en onderhoudt.”

'Heer, help'

Het thema van de dag – ‘Heer, help’ – is geïnspireerd op Psalm 107. In deze psalm roept het volk Israël in hun moeilijkheden tot God. Op een Engelstalige website deelt de organisatie ideeën voor de invulling van de vasten- en gebedsdag. Ook verwijst de website de komende dagen naar andere gebedsinitiatieven over de hele wereld.

Lees ook: Vasten in de veertigdagentijd: hongeren naar God
Lees ook: Vasten in de veertigdagentijd: hongeren naar God

Dagelijks gebed

Tendero hoopt dat het niet bij deze ene dag blijft: “We moedigen iedereen aan om deel uit te maken van een wereldwijde beweging van dagelijks gebed. Maar komende zondag geeft ons de kans voor een dag samen één te zijn in vasten en gebed.”

--:--