Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima; een leven vol muziek

Zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1

Koningin Máxima, erevoorzitter van 'Méér Muziek in de Klas', wordt op 17 mei 50 jaar. Vanuit Koninklijk Theater Carré vieren kinderen samen met bekende artiesten daarom de kracht van muziek. Muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, dát is waar deze feestelijke avond om draait. Een missie waar Koningin Máxima zich actief voor inzet. De presentatie ligt in handen van Buddy Vedder.

Deel:

Tijdens deze avond vieren bekende artiesten uit vele muziekgenres de kracht van muziek. Samen met enthousiaste kinderen staan onder anderen Tania Kross, Jeroen van der Boom, Sunnery James & Ryan Marciano, Emma Heesters, Glen Faria en Roel van Velzen op het Koninklijke toneel. Ook Carel Kraayenhof is van de partij.

Het Nationale Ballet

De grootmeester van de Nederlandse dans Hans van Manen creëert samen met Ted Brandsen, directeur en choreograaf van Het Nationale Ballet, speciaal voor deze gelegenheid een nieuw ballet. De pas de deux getiteld Embrace zal worden gedanst door twee stersolisten van het gezelschap: Anna Tsygankova & Constantine Allen, op een nummer gezongen door Izaline Calister. De muzikale begeleiding komt van Carel Kraayenhof samen met Juan Pablo Dobal en Douwe Eisses.  

Op deze feestelijke avond komt muziek uit verschillende culturen samen. Naast de Argentijnse sferen van Carel Kraayenhof en Het Nationale Ballet krijgen de kijkers ook een vleugje van de ABC-eilanden te zien. Shirma Rouse, Dwight Dissels en Zo! Gospel Choir gaan vanuit Nederland in duet met Tania Kross en het jonge talent Jada vanuit Curaçao.

Werkbezoeken Maxima

Naast spraakmakende optredens zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden. Artiesten uit binnen- en buitenland vertellen waarom muziek in hun leven zo belangrijk is én er wordt verslag gedaan van de werkbezoeken van Koningin Máxima voor Méér muziek in de Klas in het land.

Koningin Máxima; een leven vol muziek

Zondag 16 mei om 20.55 uur, NPO 1

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--