Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kunstenaar Jack Liemburg en vriendin Betty in 'Steenrijk, straatarm'

Rijk stel ruilt met arme familie; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Kunstenaar Jack Liemburg (Jacksart) en zijn vriendin Betty genieten van hun luxe leven. Maar in Steenrijk, Straatarm (SBS 6) doen ze een flinke stap terug. Het rijke stel uit Apeldoorn ruilt  een week lang van huis, budget en dagelijks leven met de arme familie Van Heeswijk uit Lelystad. Maakt geld gelukkig? Na een week kijken beide gezinnen terug op het experiment. 

Na een succesvolle carrière in de salesindustrie volgt Jack Liemburg zijn hart en stort hij zich op de kunsten. Inmiddels hangen  de schilderijen van de kunstenaar – artiestennaam: Jacksart – in galerijen over de hele wereld. Jacks vriendin Betty werkt in de medische hoek en runt daarnaast een goedlopende bed and breakfast. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk Straatarm Jack Liemburg familie van Heeswijk
De familie Van Heeswijk ruilt in 'Steenrijk, Straatarm' met Jack Liemburg en zijn vriendin Betty.

Samen genieten Jack en Betty van al het moois dat het leven te bieden heeft. Van ritjes in de gitzwarte Mustang tot diners waar dan ook ter wereld. Maar in Steenrijk, Straatarm moeten ze dit comfortabele leven tijdelijk vaarwel zeggen.

'Gedwongen verkoop huis door baanverlies'

Jack en Betty ruilen hun bestaan tijdelijks in voor dat van de familie van Heeswijk uit. Lelystad. Dit gezin kan absoluut niet ongelimiteerd spenderen. Door de crisis is de familie in financiële ellende terecht gekomen. Het verliezen van een baan dwong de familie uiteindelijk zelfs tot de verkoop van hun huis. In Steenrijk, Straatarm behoren de geldzorgen even tot het verleden.

De familie Van Heeswijk uit Lelystad leeft een week lang in ongekende weelde

Kan de familie Van Heeswijk wennen aan de plotselinge rijkdom in het knusse, maar mooie huis in Apeldoorn? En hoe reageren Jack Liemburg en zijn vriendin Betty als ze in Steenrijk, Straatarm hun intrek moeten nemen in een sociale huurwoning in Lelystad? Zij zullen een week lang heel bewust met hun beperkte budget om moeten gaan. Na een week ontmoeten beide gezinnen elkaar voor een terugblik. 

Steenrijk, Straatarm

De Apeldoornse kunstenaar Jack Liemburg – bekend onder zijn artiestennaam Jacksart – en zijn vriendin Betty ruilen een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Van Heeswijk. Dit arme gezin uit Lelystad heeft eve geen gelzorgen terwijl Jack en Betty elk dubbeltje moeten omdraaien. Na een week kijken het rijke stel en het arme gezin terug op dit avontuur. 

Woensdag 8 juli, 20.30 uur, SBS 6

--:--