Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kunstenaar Wilma Veen bemoedigt duizenden volgers

‘Ik geef elke dag iets om op te kauwen’

Ze heeft er een dagtaak aan, maar kunstenaar en schrijver Wilma Veen doet niets liever: mensen bemoedigen via de platforms Jezus.nl en Ikwonderjou.nl. Aan begin van de coronacrisis besloot ze dagelijks bemoedigende filmpjes te maken. En dat doet ze nog steeds, nu twee keer per week.

Deel:

Haar dagelijkse mail met bemoedigingen verstuurde ze al bijna drie jaar naar een trouwe groep van zo’n 15.000 volgers. “Het is onderdeel van een groter platform,” vertelt Wilma enthousiast. “Wereldwijd krijgen 500.000 mensen elke dag een mail van ‘Ik wonder jou’ in allerlei talen. Op dit moment voegen we daar het Farsi, Oekraïens en Armeens aan toe. Ik vertegenwoordig ‘Ik wonder jou’ in Nederland en ik heb een hechte band met mijn lezers.”

Metafoor

Toen Wilma zag welke impact de eerste lockdown vorig jaar op mensen had, besloot ze dat er méér nodig was. Ze sprak hierover met Jan Willem Bosman, directeur van Jezus.nl. Samen besloten ze elke dag een livestream te maken waarin Wilma een bemoediging kon doorgeven. “Ik zoek daarbij altijd naar relatie en verbinding, ik roep mensen op iets te delen in de chat en stel me zelf ook kwetsbaar op. Daarnaast geef ik elke dag iets om op te kauwen, een gedachte, een vraag, een gebedspunt. Meestal doe ik dat aan de hand van een beeld, omdat beelden krachtig werken. Zo schonk ik een keer een glas vol water en bleef ik maar schenken, om te laten zien dat er bij God genoeg is. Ik hoor dan vaak van mensen terug dat die metafoor hen is bijgebleven.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Put het je niet uit, elke dag?
“Wonderlijk genoeg heb ik het tot nu toe helemaal niet beleefd als uitputtend. Ik heb acht jaar geleden een hartstilstand gehad en ben als door een wonder hersteld, maar ik moet mijn energie goed verdelen. Het contact met mensen, meelopen met hen, geeft me juist kracht. Het is haast alsof ik met familie of vrienden ben. Pas nog kreeg ik een berichtje van een moeder die zo bang was dat haar kind niet zou blijven geloven. Ik mocht haar bemoedigen dat haar kind geheiligd is en dat ze het mocht zegenen.
De community helpt elkaar trouwens ook. Pas gooide iemand in de chat dat ze een wasmachine nodig had. Voordat de livestream ophield, was die er!”

Klik hier om naar de website van Ik Wonder Jou te gaan.

Geschreven door

Reinald Molenaar

--:--