Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lauren Daigle: 'Mijn muziek is een soort vingerafdruk van God’

Concert in AFAS Live op 12 juli 2024

Zangeres Lauren Daigle komt binnenkort weer naar Nederland. Haar internationale concerttour ‘Kaleidoscope’ brengt haar via Canada, Zweden, Noorwegen en Frankrijk op 12 juli voor een concert naar onze hoofdstad. EO-presentator Henk van Steeg sprak vlak voor deze muzikale reis met een opgetogen Lauren. “Ik kan niet wachten om weer naar Amsterdam te komen.”

Deel:

Aan haar vorige concert in De Melkweg (mei 2019) bewaart Lauren warme herinneringen. “De laatste keer dat ik in Amsterdam was vond ik het geweldig,” vertelt Lauren enthousiast. “Ik had een paar vrije dagen en heb toen heerlijk rondgezworven in de stad. De cultuur en de architectuur, ik genoot ervan. Het voelde als thuiskomen. Ik ben zelfs op zoek geweest naar een appartementje, zodat ik vaker in Nederland kon zijn. Helaas ging vlak daarna de wereld in lockdown vanwege de pandemie en is het er niet meer van gekomen. Je snapt dat ik niet kan wachten om weer naar Amsterdam te komen.”

You Say

Het lied ‘You Say’ staat ongetwijfeld ook weer op de setlist tijdens de komende concerttour. In 2019 had Lauren met dit nummer een flinke hit te pakken. Het lied was zelfs alarmschijf op radiozender Qmusic en haar album Look up child werd de best scorende christelijke plaat van een vrouwelijke artiest in twintig jaar. In 2023 lanceerde Lauren een nieuw album, getiteld Lauren Daigle. Dit kleurrijke album met een opvallend bonte hoes kreeg lovende kritieken. 'De terugkeer van Daigle na een paar jaar afwezigheid is welkom en verfrissend", jubelden recensenten.' 'Het album is muzikaal net zo interessant en veelkleurig als het spectrum aan kleuren op de albumhoes. In haar liederen klinkt duidelijker dan ooit haar geloof in Jezus door.’

Geen tranen en pijn

Veel van de liederen die Lauren schrijft en zingt zijn letterlijk uit het leven gegrepen. Het lied ‘Be okay’ bijvoorbeeld schreef ze samen met haar muzikale vriendin, zangeres Ellie Holcomb. Lauren: “Ellie vertelde me over een e-mail van een jong meisje dat ernstig ziek was. Zij stelde allerlei vragen aan Ellie over de dood en de hemel. ‘Hoe zal het precies zijn in de hemel, hoe ziet het eruit? Ik weet niet waar ik straks naartoe ga, en dat maakt me bang.’ Het zijn vragen die wij hier op aarde niet goed kunnen beantwoorden. Maar ik dacht: één ding weet ik wél. Uiteindelijk zal alles goedkomen met dit meisje. Want in de hemel zullen geen tranen en pijn meer zijn: she’s gonna be okay. Terwijl Ellie en ik erover spraken, ontstond dit lied.”

Hoe zal het zijn in de hemel?

“Het lied ‘Be okay’ hebben we al een paar keer gespeeld en gezongen. Zodra de eerste noten klinken, begint iedereen in de zaal te juichen! Ik realiseerde me ineens dat een lied als dit een bemoediging en geruststelling is voor veel luisteraars. We leven in een wereld vol duisternis en chaos. Het is zo bijzonder dat God deze muziek kan gebruiken om tot de diepste delen van mensen door te dringen, midden in hun onzekerheid, hun twijfels, hun verlangens. God kan met muziek dichtbij komen en zeggen: ‘Alles komt goed’. Dit hoor ik ook vaak van luisteraars: ‘Dankzij dit lied had ik het gevoel dat God bij me was toen ik mijn man verloor of terwijl mijn dochter tegen kanker vocht. Of toen ik mijn baan kwijtraakte.’ Mijn muziek als troost in de storm is een soort vingerafdruk van God.”

Luister hier de liederen van Lauren Daigle

Beluister de liederen ‘Be okay’ en ‘You Say’ via EO.nl/Lauren

Mentale gezondheid

Lauren is altijd open geweest over de strijd met haar mentale gezondheid. Toen ze haar concerttour in 2020 moest onderbreken vanwege de pandemie, kreeg Lauren te maken met paniekaanvallen en depressie. “Het voelde alsof ik mezelf was kwijtgeraakt. Gelukkig had ik toen mensen in mijn leven die voor mij baden en mij steunden. Die periode leerde mij dat het heel belangrijk is om er te zijn voor de persoon die naast je staat. Ook wanneer dit je misschien iets kost.
Ik kreeg daarnaast hulp van professionals die mij leerden om negatieve gedachten te doorbreken. Wil je je angst overwinnen, dan moet je er dwars doorheen. En hoe vaker je dat doet, hoe makkelijker het wordt. Ik wil dat mensen weten dat er een Vriend is die voor je klaarstaat wanneer je Hem nodig hebt.”

Lauren Daigle in AFAS Live

Lauren Daigle (1991) is een Amerikaanse christelijke muziekzangeres en songwriter. Ze komt voor The Kaleidoscope Tour op vrijdag 12 juli 2024 naar AFAS LIVE in Amsterdam.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--