Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: avond over geloofsverandering, gesprek Jos Wienen, Nederlandse pelgrimstocht

Lazarus heeft weer inspirerende tips voor je verzameld. Een event over geloofstwijfel, Jos Wienen over een betekenisvol leven, stress-tips van de Woestijnvaders en een Nederlandse pelgrimstocht in de Overbetuwe die je op je eigen tijd en in je eigen tempo kunt doen.

Deel:

Verhalen over geloofstwijfel

Johan de Jong beschreef op Lazarus zijn geloofstwijfel en waarom hij niet meer kan geloven zoals hij vroeger geloofde. Vond je zijn verhaal herkenbaar? Op dinsdagavond 10 mei organiseert hij een live bijeenkomst in de Noorderkerk in Zwolle om verhalen over geloofsverandering te delen. De avond begint om 20 uur. Wil je er graag bij zijn? Dan kun je een mail sturen aan wplantinga@cgkzwolle.nl. Voor meer info kun je even kijken of Johans Instagrampagina. Die vind je hier.

Jos Wienen bij LUX Den Haag

Hoe leid je een goed en betekenisvol leven? LUX Den Haag wil de wegen ernaartoe onderzoeken. Op 19 mei is de eerste van zeven avonden over ‘de wegen naar compassie’. Die avond is de Haarlemse burgemeester Jos Wienen te gast. Hij wordt geïnterviewd door Jonathan van Geer. Er is live-muziek van pianist Tobias Borsboom én de Italiaanse kunstenaar Mattia Papp maakt bij elk van de thema’s een kunstwerk. Na afloop is er een borrel.

Wil je erbij zijn? De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Lutherse kerk. Kosten: € 8,50 (student), € 10 (regulier), € 17,50 (vriendenticket voor 2 personen) incl. koffie/thee en borrel. Meer weten? Kijk op de site van LUX.

Stress bij de Woestijnvaders

Regelmatig kom je in deze rubriek aankondigingen tegen van avonden bij Radboud Reflects in Nijmegen. Veel van deze interessante avonden zijn terug te kijken via hun site. Zoals bijvoorbeeld de lezing van socioloog en ‘onthaastingsgoeroe’ Hartmut Rosa of deze lezing over stress en genade met theoloog Mattias Rouw, religiewetenschapper Paul van der Velde en humanismekenner Adelheid Rigo. Elk belichten ze vanuit verschillende (geloofs)tradities de kijk op stress en genade. Mattias vertelt tijdens de avond onder andere het verhaal van woestijnvader Agathoon, die je ook hierboven ziet.  

Je vindt de lezingen op de site of op het Youtube-kanaal van Radboud Reflects:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Pelgrimstocht in Nederland

Zou je best een keer een pelgrimage willen doen, maar heb je de tijd (of het geld of de mogelijkheid) niet om bijvoorbeeld naar Santiago de Compostella te gaan? In het boekje ‘Wegen met Zegen’ staat een pelgrimstocht in ons eigen land, in de Overbetuwe tussen Arnhem en Nijmegen. In elf etappes (van zo’n 11 tot 17 kilometer lang) word je als pelgrim langs plaatsen van bezinning en inspiratie gevoerd, via oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. Je kunt de etappes in je eigen tempo lopen, maar je kunt het ook in 1x doen en de in totaal 155 kilometer in een week lopen.

In het boekje vind je uitgebreide beschrijvingen, een topografische kaart, GPS-tracks en een QR-code voor zowel de wandelingen als de tracks. 

Meer weten of het boekje (a 17,99 euro) bestellen? Kijk dan op de website van Wegen met zegen. Of bestel het via je lokale boekhandel.  

Interview Hunter Hunt-Hendrix

Journalist Ruben Altena had voor Trouw een interview met black metal artiest Hunter Hunt-Hendrix. Ze ging in transitie, maar maakte daarna ook een spirituele transformatie door. Ze is christelijk opgevoed, wilde lange tijd niets meer van het geloof weten, maar heeft naar eigen zeggen God weer gevonden. Hier lees je het Trouw-artikel.

Podcast Kerk & ik

Wat heb ik aan de kerk? Die vraag stond centraal tijdens het event dat onlangs werd gehouden. Deskundigen als o.a. Kees van Ekris, Jan Martijn Abrahamse, Dorina Nauta en Reinier Sonneveld waren aanwezig om er tijdens tafelgesprekken iets over te zeggen. Je kunt de avond in z’n geheel terugkijken via Youtube, maar van de gesprekken zijn ook podcasts gemaakt. Die vind je hier:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--