Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Brieven aan God, Rik Torfs over de kerk, NPO-podcastevent en podcast 'Mijn vader was een priester'

De agenda stroomt weer vol: de komende weken zijn er allerlei mooie events. Zoals 'Brieven aan God' of een lezing met Rik Torfs. En Lazarus tipt een nieuwe podcast: 'Mijn vader was priester'.

Deel:

Brieven aan God

Zinzoeker Bob Venus houdt op vrijdag 25 september weer een Brieven aan God-event. Tijdens de avond lezen diverse mensen hun brief aan God voor, ongeacht of ze nu wel of niet religieus zijn. Komende vrijdagavond zijn onder andere schrijfster Franca Treur en journalist Pauline Weseman te horen. En Bob leest zelf een brief voor: het is namelijk de allerlaatste keer dat hij dit event organiseert.
Tijdens de avond is er ook muziek te horen van ‘Mooizaam’ en André van Egmond die ‘lost gospel tunes’ zal zingen. Zin in meer? Dan kun je ook blijven slapen als je je eigen tent meeneemt. Zondagochtend word je gewekt met ‘Easy on Sunday morning’ intstrumentale muziek van Esther Segers en er is een lezing over tempeltheologie van Johan ter Beek.
Het mini-festival wordt gehouden op de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg. Hier lees je meer en kun je je opgeven.

Rik Torfs in Den Haag

‘De Kerk is fantastisch’ is de titel van het boek dat Rik Torfs schreef. De hoogleraar kerkelijk recht en televisiemaker is maandagavond 27 september te gast bij De Zinnen in Den Haag. Daar spreekt hij over zijn boek, over de kerk als plaats van verrotting, angstige hoedster van de absolute waarheid en zedenmeesteres, maar hij belicht ook de mooie kanten van de kerk waar hij ondanks alles veel van houdt. Meer weten? Op onze site lees je een fragment uit het boek.
Wil je bij de avond zijn? Tot 24 september kun je je inschrijven via info@dezinnen.nl
Hier vind je meer info.

Podcast-event met ‘De Ongelooflijke Podcast’, ‘Eerst Dit’ en meer

Liefhebber van podcasts? Op zondag 10 oktober wordt er een NPO-podcastevent gehouden, waar je ook onze collega’s van de podcasts Eerst Dit, De Ongelooflijke Podcast en Who’s your daddy kunt ontmoeten, maar ook de mensen van podcast Vink of de NOSvoetbalpodcast. De mensen van Eerst Dit gaan het gesprek met je aan over het bijbelverhaal van de Verloren Zoon en bij De Ongelooflijke Podcast is Beatrice de Graaf te gast.
Je kunt luisteren naar live-opnames van afleveringen, vragen stellen en tips delen met podcastliefhebbers. Hier vind je meer info over het podcastevent. Wil je 1 podcastprogramma bijwonen dan kost het 5 euro, met een passe-partout van 10 euro kun zoveel podcasts bezoeken als je wilt.

EO-avond over het geloofsgesprek

Geloofsgesprekken zijn niet altijd even makkelijk. Wat als je met je ouders wil praten over je (veranderde) geloof? Of met je kind? Hoe kun je dat nu het beste doen?Hierover organiseert de EO een speciale thema-avond voor leden op woensdag 20 oktober. Filosoof en spreker Evert Jan Ouweneel neemt je mee tijdens een interactief programma onder leiding van EO-directeur Arjan Lock. En er is muziek van Ralph van Manen.
Je kunt zowel live (€ 12,50) als online (€ 7,50) bij het event zijn. Wil je erbij zijn? Tickets koop je hier.

En verder:

  • De tweejaarlijkse Jacoba van Tongerenlezing wordt gehouden door Marianne Thieme, die over kerk & klimaat spreekt. In dagblad Trouw zegt ze erover: ‘De kerk heeft in de groene beweging een slechte naam, echt heel slecht. Ze staan bekend om hun mens-centraal denken, dieren zijn er om op te eten en zijn allemaal ondergeschikt aan de mens. Er zijn veel natuur- en milieubeschermers die daarom een hekel aan religie hebben, en aan het christendom in het bijzonder.’ Het hele interview lees je hier.
  • Als journalist Katja Kreukels 18 jaar is, vertelt haar vader, Jo Kreukels, dat hij voor zijn huwelijk priester en montfortaan is geweest. Samen met haar vader gaat Katja op zoek naar de rooms-katholieke wereld waar hij opgroeide. Katja schreef er een boek over en nu is er ook een podcast die een fascinerende inkijk geeft. Je vindt ‘m o.a. hier.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
  • In Amerika komt vandaag de film The eyes of Tammy Faye uit, over televangelist Jim Bakker en zijn vrouw Tammy Faye. Bijzonder is dat hoofdrolspeelster Jessica Chastain ook executive producer is van de film waarin ze speelt: zo belangrijk vond ze het om het verhaal te vertellen. Je leest er hier meer over. Ben je benieuwd naar de film? Nog even geduld, in ons land is-ie pas vanaf 3 februari 2022 te zien.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--