Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: de opvolgers

In deze allerlaatste Lazarus-tipt verwijst Marieta je door naar platforms, nieuwsbrieven en schrijvers bij wie je iets van het Lazarus-geluid terugvindt. Zodat we je niet met lege handen achterlaten…

Deel:
 • Lazarus blijft voorlopig nog even online, maar gaat daarna uit de lucht. Onze blogs zijn daarna terug te lezen vinden eo.nl/geloven-en-vragen. Daar zijn ook nieuwe stukken te vinden die binnen de EO worden gemaakt. Heb je een lijstje gemaakt van je favoriete Lazarusstukken? De url’s blijven gewoon werken.
 • Wil je (werk)dagelijks blijven luisteren naar de ochtendgedachte van Rikko? Dat kan, want hij gaat door op eigen titel. Via popupgedachte.nl kun je je inschrijven voor de dagelijkse gedachte die je de afgelopen jaren op dit platform kunt horen.
 • Genoot je van de stukken en gedachten van Alain Verheij? Je kunt hem blijven volgen via zijn eigen website alainverheij.nl. Daar kun je je ook abonneren op een maandelijkse nieuwsbrief, waarin je al zijn activiteiten en schrijfsels vindt.
 • Johan de Jong schreef op Lazarus over de geloofsreis die hij de afgelopen jaren heeft afgelegd: van zeker-weter tot ruimtezoeker. Hij schrijft op zijn eigen website blogs en organiseert in zijn woonplaats Zwolle ook avonden. Meer over hem vind je op zijn site 'Ruimtezoekers'.
 • Gertine Blom, die in de loop der jaren ook flink wat blogs schreef, is initiatiefnemer van ‘Vrome Vrouwen’ – vergeten verhalen van heiligen en herrieschoppers. Op haar site (en social media) zet ze vrouwen op het podium die een bijzondere rol hebben gespeeld op het gebied van de christelijke spiritualiteit. Erg interessant om te lezen. 
 • Graceland Festival is de plek waar je kunt genieten van muziek, creativiteit, speeches en samen-zijn en waar je aan het denken wordt gezet over jezelf, de mensen om je heen, de wereld en ook over God. Op hun site vind je alle info over de komende zomereditie.
 • Ben je op zoek naar verdieping? Ignatiaanse spiritualiteit vind je bij webmagazine Ignis. Daar vind je artikelen, meditaties en podcasts: het is een intiatief van de Jezuïeten in Nederland en Vlaanderen. Een ander mooi initiatief komt van de Zwolse predikant Jos Douma. Hij richtte de School voor de Spiritualiteit op. Bij hem volg je allerlei online cursussen: van biddend bijbellezen (lectio divina) tot ‘geworteld leven’ of een stiltecursus. Kijk zeker even op de website.
 • In deze rubriek zag je regelmatig podcasts voorbijkomen, zoals De Ongelooflijke Podcast van collega David Boogerd of Scheppingsdrift, waarin o.a. ook Alain Verheij te horen is.
  En natuurlijk tipte ik een groot aantal Engelstalige podcasts: The Bible for Normal People van Peter Enns en Jared Byas blijft voor mij een favoriet. Daarnaast heeft het Center for Action and Contemplation (opgericht door Richard Rohr) ook een groot aantal interessante podcasts. Die vind je hier. Een van mijn favorieten is ‘Learning how to see’ met Brian McLaren. En houd je van theologie, probeer dan Homebrewed Christianity met Tripp Fuller.
  Ook altijd goed: Onbeing en spin-off Poetry Unbound (met theoloog/dichter Pádraig Ó Tuama) en de Nomad Podcast.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--