Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: hulp vragen en bieden op nietalleen.nl, Festival-films bij je thuis en debat Rutten & Philipse online

In deze onrustige week zijn er veel mooie initiatieven: van een nieuw platform om elkaar te helpen nietalleen.nl tot online filmfestivals. Marieta verzamelde er een aantal voor je.

Deel:

Hulp vragen & bieden op nietalleen.nl

afbeelding
afbeelding.

Deze week is het platform nietalleen.nl gelanceerd. Nietalleen.nl verbindt hulpvragers en lokale hulpinitiatieven in deze coronatijd met elkaar. Heb je hulp nodig, dan kun je je aanmelden op de site. Ben je druk in de weer met een lokaal hulpinitiatief, meld je dan aan! Zo helpen we elkaar.

En heb je tijd over en wil je helpen? Houd de site dan in de gaten, kijk welke hulpinitiatieven bij jou in de buurt zichtbaar worden en meld je aan!

Nietalleen.nl is een initiatief van een groot aantal kerkelijke en religieuze organisaties.

De beste films bij je thuis

Dit weekend zou het Movies that Matter festival gehouden worden. Dat gaat niet door, maar de organisatie heeft wel een aantal films die je online kunt bekijken. Zoals het indrukwekkende Lamentations of Judas: een prachtige film in deze 40-dagentijd. De film gaat over een groep zwarte Angolezen die ooit vochten voor een wit Zuid-Afrika, maar nu worstelen met twijfel over en spijt van hun keuze. Ze praten er niet over, maar dan haalt regisseur Boris Gerrets hen om mee te spelen als discipelen in een voorstelling rond het lijdensverhaal van Jezus in een poging hen te confronteren met hun verleden…  De film kost € 8,50 en is dan 48 uur beschikbaar (van 20-27 maart!) Zo steun je de organisatie van het festival nog een beetje…
En als je dan toch op Picl zit: daar vind je ook films als Parasite, de grote Oscarwinnaar en de nieuwste films van bijvoorbeeld Woody Allen en Pedro Almodóvar.

Ook het filmplatform Cinetree heeft een bijzondere aanbieding: tot 6 april kijk je gratis met de code samenthuis. Hier meld je je aan (en je abonnement stopt automatisch).

Debat Herman Philipse & Emanuel Rutten

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Onlangs kruisten de filosofen Emanuel Rutten en Herman Philipse de degens tijdens een Veritas-avond op de Universiteit Twente. De vraag was: kan moraal alleen bestaan door een God of is moraal het resultaat van menselijke inzichten?

Hun debat daarover kun je nu in z’n geheel terugzien:

Christusbeeld met vlaggen en gebedsoproep

Een bijzonder moment in Brazilië: daar werden op het grote Christus Verlosser standbeeld in Rio de vlaggen van de landen die zijn geraakt door het coronavirus geprojecteerd, voorafgegaan door de woorden #praytogether. Hieronder zie je hoe het eruit zag.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gebedenboekje in tijden van corona

Wil je graag bidden, maar vind je het lastig om de juiste woorden te vinden? De Protestantse Kerk Nederland biedt op de website een online gebedenboekje aan, dat je wellicht daarbij helpt. Je kunt het gratis downloaden.

PS Wil je mensen die je even niet kunt zien een kaartje sturen? Dan kun je gebruikmaken van Omapost, het initiatief van onze blogger Wilbert van de Kamp. Hij introduceerde speciaal voor deze periode Coromapost. (En heel tof: je kunt je ook aan een onbekende oudere laten koppelen, aan wie je kaartjes stuurt.)

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--