Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: interview Brian McLaren, daklozen-fresco in kerk en podcast met Kate Bowler

Lazarus tipt ook deze week weer opvallend en mooi nieuws: zoals een interview met Brian McLaren, een bijzonder verhaal over kerk met een daklozen-fresco, een podcast met schrijfster Kate Bowler en we hebben zelfs celebrity-nieuws.

Deel:

Interview met Brian McLaren

Brian McLaren was in Nederland en Alain Verheij interviewde hem voor Trouw: ‘Kijk, soms gaan we net zo met religie om als met het klimaat. Door onze manier van leven te conserveren vernietigen we onze vitale toekomst. We teren alleen maar op fossiele brandstoffen, terwijl we een nieuwe spirituele energie moeten aanboren.’

Je leest het hele stuk hier.

Fresco met daklozen in kerk

In de Amerikaanse Haywood Street Church in Asheville wordt een groot fresco geschilderd. Daarop staan geen heiligen afgebeeld, maar alle daklozen, zwervers die de kerk regelmatig bezoeken. Haywoods heeft naast diensten namelijk ook een restaurant, een daklozenopvang en een volkstuin. Voorganger Brian Combs wilde het onzichtbare een gezicht geven: ‘De primaire bedoeling van de kerk, in mijn optiek, is om iets van heilige waarde te communiceren. In Gods ogen ben je allesbehalve een wegwerpartikel. Je bent kostbaar, koninklijk. Dat is een taak die we serieus moeten nemen.’ De fresco is gebaseerd op de zaligsprekingen en gaat de kerk zo’n 300.000 dollar kosten… Je kunt er dan ook voor doneren. 

Lees hier het hele verhaal.

Podcast met Kate Bowler

Religiewetenschapper Kate Bowler kreeg jaren geleden ongeneeslijke kanker. Ze schreef er een boek over: Alles gebeurt met een reden, en andere leugens die ik koesterde.
In deze podcastaflevering is ze te gast en vertelt ze hoe ze omgaat met haar sterfelijkheid en met andere grote levensvragen. Je luistert ‘m hier (tip: skip de eerste 15 minuten).

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Rappers & geloof

En we besluiten met wat opvallend celebrity-nieuws: Kim Kardashian vertelde deze week over de Sunday Service diensten van manlief Kanye hoe zijn leven veranderde toen hij gered werd door Jezus. Rapper Lacrae postte op Instagram een filmpje over zijn doop in de rivier de Jordaan…

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--