Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Paasviering in Huis van Vrede, laatste weekend Art Stations en Goede Vrijdag & antisemitisme

In aanloop naar Pasen tippen we weer reli-nieuwtjes, interessante artikelen en bijeenkomsten. Zoals een paasviering in Almere, een lezing in het Bijbels Museum en een blog over Goede Vrijdag en antisemitisme.

Deel:

Paas Lab in Almere

Een bijzonder Paas-event: Paas Lab. Vier samen met Rikko Voorberg Pasen in het Huis van Vrede in Almere.  Alaeddine, Saïd en de anderen van het Huis van Vrede nodigen christenen en niet-gelovigen uit om het Paasfeest bij hen te vieren. Zij doen dat in navolging van de profeet Mohammed die ook christenen uitnodigde om in zijn moskee te bidden. Zo kun je ontdekken hoe hoopvol en verbonden we met z’n allen zijn.

De Paasviering vindt plaats in het Huis van Vrede, Amsterdamweg 1B in Almere-Stad, van 12-15 uur. Meer info vind je hier.

Voor Rikko is het niet de eerste keer dat hij Pasen in het Huis van Vrede viert: hij en Alaeddine vertelden hierover tijdens The Justice Conference: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kristi’s verhaal

In het Amsterdamse Bijbels Museum loopt op dit moment de tentoonstelling Dit is mijn verhaal (we schreven er hier al eerder over). In de tentoonstelling en in het bijbehorende boek zijn jonge christenen geportretteerd. Een aantal van hen vertelt hun persoonlijke verhaal aan de hand van museumobjecten uit het Bijbels Museum.

Morgen is de beurt aan Kristi: zij trekt paralellen tussen haar eigen levensverhaal en dat van Mozes. Daarna is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bekijken. "Ik hoop dat mijn persoonlijke verhaal iets kan openen voor anderen. Ik wil verandering brengen." Naast de lezing is er een moment van contemplatie op Stille Zaterdag en daarna is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bekijken.  

Een verhaal op zaal, zaterdag 20 april om 14.00 uur. Aanmelden kun je hier.

Laatste weekend Art Stations

Heb je nog niets met Pasen te doen? Dit Paasweekend is je laatste kans om de Art Stations of the Cross te bekijken in Amsterdam. We schreven er hier over (foto hierboven is statie 11, een kunstwerk van Erica Grimm). Afgelopen weekend liepen we ze met een Lazarus-rondleiding en ze zijn zeer de moeite waard om live te bekijken, ook als je ze niet allemaal kunt zien. Op de website vind je alle informatie en de openingstijden.

Antisemitisme en Goede Vrijdag

Op de website Sojourners vind je een interessant artikel met de kop: Vergeet deze Goede Vrijdag de antisemitische boodschap. Daarin schrijft de Amerikaanse rabbi James Rudin dat hij vorig jaar anoniem een Goede Vrijdagdienst bijwoonde omdat hij benieuwd hoe voorgangers omgingen met de 71 referenties van Johannes naar het Joodse volk en hun aandeel in het vermoorden van Jezus. Leerzaam! Je vindt het hier.

Amerikaanse sneakerdominees – het vervolg

Vorige week tipten we een kritisch Instagram-account: PreachersNsneakers. Religiewetenschapper Miranda Klaver deelde op Twitter dit artikel over het account, met daarin als centrale vraag: Mogen dominees sneakers dragen die 5000 dollar waard zijn? Een aantal dominees en de initiatiefnemer komen aan bod. Hier kun je het lezen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--