Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: podcast met opvoedretraite, een avond met C.S. Lewis en de Wijdekerkdag 2019

Lazarus tipt deze week nieuws uit eigen land. Zoals een opvoedretraite in podcastvorm, een bijzondere voorstelling over C.S. Lewis en de Wijdekerkdag 2019!

Deel:

Terug naar de Biblebelt

Rob van Essen, schrijver van het Libris prijswinnaar De Goede Zoon, ging voor de Groene Amsterdammer naar de expositie Bij ons in de Biblebelt in het Catharijneconvent in Utrecht. Van Essen groeide op de in de Gereformeerde Gemeente. Hij vertelt in een boeiend verslag hoe hij naar de expositie kijkt.

Hier lees je het verhaal!

PS. Wil je er nog naartoe? De expositie duurt t/m 22 september 2019.  

Opvoed-podcast

Wellicht ken je de podcast Bidden onderweg van de jezuïeten. Ze komen nu met een bijzondere podcast-retraite over opvoeden: Leer van mij. In 7 podcasts van zo’n tien minuten sta je stil bij het opvoeden van kinderen. De podcast is geschreven door Myriam Van den Eynde. Ze is moeder en werkzaam als leerkracht en leerlingenbegeleider in het middelbaar onderwijs.

De podcastretraite vind je hier. Je kunt ook de app downloaden van Bidden Onderweg, die is geschikt voor iOS en Android.

Toneelstuk C.S. Lewis

De Britse schrijver en Oxford-professor Clive Staples Lewis is misschien wel het meest bekend van de Narnia-kronieken voor kinderen, maar hij schreef ook talloze theologische werken. Over zijn leven is een bijzondere monoloog gemaakt door acteur David Payne (zie trailer), maar het stuk wordt inmiddels opgevoerd door acteur Philip Crowley (zie foto bovenaan). 
In An evening with C.S. Lewis vertelt Lewis, gezeten in zijn leunstoel bij de open haard, over zijn geloof, zijn leven, zijn vriendschap met J.R.R. Tolkien en zijn vrouw Joy, met wie hij kort maar zeer gelukkig getrouwd was.

Je kunt de voorstelling op 18 september zien in Groningen. Tickets en info vind je hier

En op 19 september is het stuk te zien in Kampen (inschrijven tot 10 september!). Alle info vind je hier.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wijdekerkdag 2019

Stichting Wijdekerk houdt opnieuw een speciale wijdekerkdag voor lhbt+-mensen en mensen die nauw bij hen betrokken zijn. Dit jaar vindt de Wijdekerkdag plaats op zaterdag 5 oktober in Amersfoort. Internetpriester Nicolaas Sintobin opent de dag en verder vinden er allerlei workshops plaats. Wil je meer weten? Ga dan naar de site. Daar kun je je ook aanmelden!

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--