Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Preek van Kaag, nieuwe Netflix-serie Messiah en pistool wordt ketting

Minister Kaag hield deze week een prachtige preek van de leek, Netflix kondigde deze week een nieuwe, spannende serie aan over een charismatische messias-figuur en RAWTools maakt hartjeskettingen van geweren. Dit is Lazarus tipt.

Deel:

Minister Kaag op de kansel

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking stond op 1 december op de preekstoel van de Amsterdamse Singelkerk voor haar ‘preek van de leek’. In die preek sprak ze over eenzaamheid: ‘We zijn vaak meer bezig met het verzamelen van rijkdom dan met het omkijken naar anderen. Maar wat brengt deze gerichtheid op oppervlakkig succes ons? Onze baan, titel of salaris maken ons niet tot wie wij zijn. Als wij diegenen vergeten die alleen staan, is onze welvaart zonder waarde.’ Lees haar hele preek hier

Redetwist over religieuze feestdagen

Houd je van een stevige discussie? Op dinsdag 10 december gaan religiewetenschapper Paul Vermeer en theoloog Peter Nissen met elkaar in discussie over de vraag: ‘Moeten we religieuze feestdagen afschaffen?’ Ze doen dat aan de hand van een casus. Paul is voor, Peter is tegen. 
Als toehoorder kun je deelnemen aan de discussie en aan het einde van de avond samen met de rechter een oordeel vellen. 

Radbouw Reflects, dinsdag 10 december 2019, van 20.00 tot 21.30 uur in Lux, Nijmegen. De toegang is € 7,50. Meer info vind je hier.  

Nieuwe Netflix-serie: Messiah 

Deze week lanceerde Netflix een trailer voor een opvallende nieuwe serie van de streamingsdienst: Messiah. Je raadt het al: de serie volgt een CIA-agent die een charismatische man onderzoekt wiens volgers beweren dat hij wonderen kan doen. De vraag is of hij een goddelijk wezen is of een gevaarlijke oplichter… 

Opvallend is wel dat onder de executive producers van de show twee christenen zitten: Mark Burnett en Roma Downey. Zij waren ook verantwoordelijk voor The Bible Series en de remake van Ben Hur. Dat zou erop kunnen duiden dat Messiah een dieper religieus lijntje heeft… Je kunt ‘m zien vanaf 1 januari 2020. 

Pistool wordt ketting… 

afbeelding
afbeelding.

Op zoek naar een origineel cadeau? Het moet van ver komen, maar dan heb je ook wat. Het hartje aan deze ketting is gemaakt van een stukje van de loop van een pistool. Het is gemaakt door RAWTools: deze organisatie die letterlijk een tekst uit Jesaja 2 uitvoert. Ze smeden geweren en pistolen om tot tuingereedschap of dus een lieflijke ketting. Wellicht ken je activist Shane Claiborne, hij is een van de voormannen van deze organisatie. Ze verkopen trouwens ook mooie T-shirts. Hier koop je het. 

Leestip: 

Rolling Stone komt met een uitgebreid artikel over de flirt tussen de orthodoxe evangelicals en Trump. Aanrader! Hier vind je het.  

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--