Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Groen Gelovig, Stephan Sanders & Wim Dekker, Rowan Williams en The Lynchburg Revival

Deel:

Dit was het interessantste dat we deze week tegenkwamen in de media. Lazarus tipt: nadenken over een toekomst met eerlijk voedsel op Groen Gelovig, Stephan Sanders en Wim Dekker in Amersfoort, lezingen van Rowan Williams en een film over de Lynchburg Revival. 

Oplossingen zoeken voor eerlijker voedsel…

Ben je op zoek naar iets dat je helpt om concrete stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid? Wellicht helpt deze middag je daarbij: de tweede editie van Groen Gelovig die in het teken van eerlijk en duurzaam voedsel staat. Het mooie is dat er niet alleen wordt gepraat over duurzaamheid en voedsel, maar dat er ook oplossingen worden gezocht.

Tijdens de middag geven Hans Huijbers, (voorzitter van Z-LTO), Martine Vonk (oprichter van VONK passie voor duurzaamheid) en Marc van den Tweel (directeur van Natuurmonumenten). Daarnaast is er een intensieve brainstorm- en pitchsessie waarin je met elkaar gaat nadenken over een toekomst met eerlijk en duurzaam voedsel.

Groen Gelovig II wordt gehouden op vrijdag 15 juni, van 13-18 uur op de CHE in Ede. De toegang is € 15 voor reguliere bezoekers en € 10 voor studenten. Voor informatie en aanmelden: ga naar de website.

Stephan Sanders ontmoet Wim Dekker

Publicist Stephan Sanders gaat donderdagavond 14 juni in gesprek met theoloog Wim Dekker, bij de presenatie van Dekkers nieuwste boek Verbonden en vervreemd. Dekker denkt in zijn nieuwste boek na over de manier waarop we over God kunnen spreken in een seculiere en pluralistische samenleving. Hij besteedde zijn laatste hoofdstuk aan de zoektocht van Stephan Sanders.

De avond wordt gehouden in de Bergkerk in Amersfoort en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je hier.

Lessen van Rowan Williams

Het Amerikaanse Fuller Theological Seminary heeft een aantal lezingen en een podcast online gezet van Rowan Williams, de vorige aartsbisschop van Cantebury. De lezingen gaan geloof en politiek, over theologie en mensenrechten en over de rol van de kerk. Hier vind je alle lezingen en de podcast.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Shane in Lynchburg

Jezus en gerechtigheid: daarover ging een bijeenkomst in Lynchburg van Amerikaanse christenen onder wie Shane Claiborne, Tony Campolo en William Barber. Ze maken zich zorgen over het huidige beleid van de Amerikaanse regering en de rol die het christendom in deze politiek heeft. Van de bijeenkomst werd deze film gemaakt, die afgelopen week online kwam.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--