Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt deze week…

Deel:

Omdat het leuk is om mooie dingen samen te ontdekken, willen we jullie wekelijks tippen. Tips van lezers, het Lazarusteam en Lazarusbloggers. Over muziek, artikelen, films, boeken: kortom alles wat je leven leuker en vooral rijker maakt. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Otto Kamsteeg: ‘Deze zomer was ik in de gelukkige situatie dat ik mijn dochter voor een week kon vergezellen naar New York, waar ze voor een aantal maanden gaat studeren. In het vliegtuig keek ik de film Spotlight. Een film over de journalisten van de Boston Globe die het kindermisbruik binnen de Katholieke kerk aan het licht brengen. Ik was onder de indruk van de film. Op zich al genoeg reden jullie deze film te tippen.

Maar wat het voor mij nog bijzonderder maakte, was dat we in die week in New York ook een kerk in Brooklyn bezochten. Tot mijn verrassing gebruikte de voorgangster de film Spotlight als vertrekpunt van haar preek. Ze koppelt de film aan het bekende verhaal van Jezus en de overspelige vrouw (‘wie zonder zonden is, gooit de eerste steen’). Ze komt met een interpretatie van dit verhaal die ik nog niet kende. Een preek over ‘gemeentschappelijke zonde’…. “Where were you?”
Mijn tip is dan ook: kijk Spotlight en als je nog een preek bij de film wilt, kun je die hier lezen http://www.forefrontnyc.com/blog-2/2016/3/3/spotlight-and-communal-sin of hier kijken:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Retold, Part 4 “Spotlight” (Booklyn Location) from Forefront Church on Vimeo.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--