Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: lezingen met Evert Jan Ouweneel en Catherine Cornille en

Deel:

Lazarus tipt deze week stevige kost: twee lezingen en een boeiend interview met de Amerikaanse professor Kate Bowler die het boek schreef: Everything Happens for a Reason: And other lies I’ve loved. Goed weekend! 

Het verhaal van een kwetsbare God

Altijd al een lezing van cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel willen bijwonen? Op woensdagavond 7 maart krijg je weer de kans. Evert Jan geeft een lezing over een onderwerp dat naadloos in de lijdenstijd past: Het verhaal van een kwetsbare God.  Onder alle goden die wij in religies tegenkomen is de bijbelse God een uitzonderlijk figuur. Terwijl hij onomwonden claimt de Allerhoogste te zijn, toont hij zich tegelijk opvallend kwetsbaar en afhankelijk van de mens. Andere goden eisen dat de mens hen vertrouwt, maar deze God doet zijn uiterste best ons vertrouwen te wínnen.

Evert Jan geeft een serie lezingen: op woensdag 4 april gaat hij in op het verhaal van de westerse mens, op 9 mei is de titel van zijn lezing: Het verhaal van de laatste mens.

Meer weten of kaarten bestellen (29,50 euro): kijk dan hier.

‘Meer nederigheid in religieuze dialoog’

‘De uitdaging van de religieuze dialoog’ is het onderwerp van een lezing op donderdag 8 maart in de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens de avond spreekt de Vlaams-Amerikaanse theoloog Catherine Cornille. ‘Trots, vijandigheid en onverschilligheid staan een echte dialoog in de weg. Religieuze leiders zijn vaak te zeer overtuigd van hun eigen gelijk en hechten weinig belang aan het stimuleren van interesse in andersgelovigen. Geen wonder dat de relatie tussen mensen met verschillende religieuze achtergronden vaak gekenmerkt wordt door angst en afkeer.’ Daarom houdt Cornille een pleidooi voor nederigheid. Na haar lezing gaat ze ook nog in gesprek met de Belgische hoogleraar Systematische theologie Stephan van Erp.

De avond vindt plaats in Theater Hall C van de Radboud Universiteit en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Meer info vind je hier en je kunt je er ook aanmelden.  

Alles heeft een reden, of niet?!

Een boeiend artikel in op de website churchtimes.co.uk. met de Amerikaanse professor Kate Bowler. In 2015 kreeg ze de kanker en die bleek uitgezaaid. Ze schreef er een boek over dat onlangs uitkwam: Everything Happens for a Reason: And other lies I’ve loved. Kate is gespecialiseerd in het zogeheten ‘welvaarts-evangelie’. In het boek komt de spanning tussen het idee dat het leven maakbaar is en de pijnlijke realiteit aan de orde. Wat betekent het om te moeten sterven in een maatschappij die volhoudt dat alles een reden heeft?  Zeker lezen, dit bijzondere interview. En hier vind je haar boek.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--