Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: 40 dagen Lectio Divina, Kerk &klimaat en een nieuwe allerlaatste Gungor

Lazarus tipt een bijzonder 40-dagenproject, interessante artikelen en nieuwe muziek, waaronder de allerlaatste plaat van Gungor. 

Deel:

40 dagen op 40 plekken: Lectio Divina in Nederland

Aanstaande woensdag begint de Vastentijd: een mooi moment om jezelf dingen te ontzeggen en de vrijgekomen tijd bijvoorbeeld te besteden aan bijbellezen. Dit boek kan je daarbij helpen. Het gaat in op lectio divina: een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God en Zijn Woord te komen.

Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte). In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Met bijdragen van o.a. Jos Douma en Anselm Grün.

Bijzonder is dat je in deze periode ook naar 40 plekken in Nederland kunt waar speciale lectio divina bijeenkomsten worden gehouden. Wil je meer weten over het boek en dit bijzondere project? Kijk dan hier.

Kerk & klimaatmars

Er was al wat discussie over maar in dit interview in Trouw legt PKN-scriba René de Reuver uit waarom hij als kerkleider deelneemt aan de klimaatmars op 10 maart. Ook Koos van Noppen doet mee: hij schreef vorig jaar al een hartenkreet waarin hij zich afvroeg waarom christenen zich niet onderscheiden als het gaat om zorg voor de schepping. In het Nederlands Dagblad legt hij uit waarom hij zondag ook meeloopt in de demonstratie.

 

Nachtzoen van Elsa

Blogger Elsa was onlangs te gast in het programma De Nachtzoen waarin ze iets deelde van haar kijk op wonen en de manier waarop ze in het leven wil staan. Prachtig gesprek waarin je haar iets beter leert kennen. Kijk het hier na.

Nieuwe single The Bowery

Vorig jaar de mannen van The Bowery. Komende zomer zijn ze live te beluisteren op het Graceland Festival en vandaag kwam hun nieuwe single uit.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Afscheidscadeau Gungor

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--