Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker lezen: 7 titels om te ontdekken op Wereldboekendag

Wereldboekendag is sinds 1995 door UNESCO in het leven geroepen om wereldwijd het bestaan van boeken en lezen te vieren. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, of nieuwe inzichten, er is altijd wat te lezen. Een mooi moment om wat inspirerende titels te tippen. Voor welk boek ren jij naar de boekenwinkel?

Deel:

De acht bergen - Paolo Cognetti

De 8 bergen

In "De acht bergen" neemt schrijver Paolo Cognetti je mee op de reis van Pietro, een jongen uit Milaan die door zijn ouders wordt meegenomen naar de Italiaanse bergen. Daar ontmoet hij Bruno, een jongen van de bergen. Waar Pietro later de wereld over eist op zoek naar geluk, blijft Bruno bij zijn geliefde berg. Ondanks hun totaal verschillende achtergronden bloeit er een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op tussen hen. Het verhaal raakt aan thema's als liefde tussen mensen, eenzaamheid, vasthouden aan tradities, familierelaties en de sterke band met een bepaalde regio.

De acht bergen, Paolo Cognetti, Libris Boekhandel, €15,00

In een ander licht - Caroline de Vente

In ander licht

Caroline de Vente lijkt het perfecte leven te leiden, maar wordt intussen beperkt door overheersende emoties als angst en schaamte. Ruim zesentwintig jaar lang gelooft zij gedachten als ‘Ik ben niet goed genoeg,’ en ‘Ik ben gek.’ Het keerpunt komt als Carolien tijdens een autorit het leven niet meer ziet zitten, maar op het juiste moment een helend lied hoort dat haar overtuigt hulp te zoeken. Wat volgt is haar zoektocht naar herstel. Ze vertrouwt jou als lezer al haar gedachten en onzekerheden toe. Een hoopvol verhaal over het doorbreken van overtuigingen en een leven dicht bij God.

In een ander licht, Caroline de Vente, Den Hertog, € 20,00

Het Zoutpad- Raynor Winn

Het zoutpad

In dit waargebeurde verhaal van Raynor en haar man Moth, wandel je mee over het South West Coast Path in Engeland. Hun oude boerderij in Wales hebben ze omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Het Zoutpad is een inspirerend, openhartig geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

Het Zoutpad, Raynor Winn, Bruna, €15,00

Het huishouden van een 'ontaarde' moeder - Marjolein Hurkmans

Het huishouden van..

Het huishouden van een ‘ontaarde’ moeder van Marjolein Hurkmans, verslaggever en moeder van drie kinderen, voegt weer een nieuwe dimensie aan de rij leesvoer over pubers toe. Niet alleen Marjolein vertelt haar verhaal, ook haar (ex-)pubers doen een duit in het zakje. Over etiketjeskwartet (dyslexie, ADHD, Asperger), pesten, feestjes, liefde en ‘leven in een teringbende’. Steeds wisselen de ervaringen van moeder en kinderen elkaar af. Elk thema wordt voorzien van een scene uit het huishouden (bijvoorbeeld: wat doe je als je zoon besluit gothic te worden? Marjolein besluit eens flink met hem te gaan gothic-shoppen) en een bijbehorende huis-tuin-en-keukentip.

Het huishouden van een 'ontaarde' moeder - Marjolein Hurkmans, Boekenwereld, € 9,99

Breuklijnen - Marleen Stelling

Breuklijnen

Een verhaal waarin drie vrouwen op eigen wijze zoeken naar hun bestemming in de weerbarstigheid van het leven, met Lies als hoofdpersoon. Ze loopt vast in haar relatie met haar jeugdliefde Marco, komt noodgedwongen weer bij haar moeder Elisabeth te wonen en worstelt met de rol die haar oudere, wereldwijze vriendin Emina nog kan spelen in de zoektocht die hier begint. Lies diept herinneringen op aan haar overleden, gelovige Oma Muis en doet een vondst op haar oude zolderkamer die van alles in beweging zet.

Breuklijnen, Marleen Stelling, De Readshop, €22,99

Het toevluchtsoord voor gebroken harten, Susan Anne Mason

Toevluchtsoord

Toronto, 1939. Olivia Rosetti wordt opgepakt en gevangengezet omzat zij ongewenst zwanger is geraakt. Ze wordt naar een heropvoedingsgesticht gestuurd, waar ze de meest vreselijke dingen meemaakt. Wanneer Olivia na anderhalf jaar zwaar getraumatiseerd vrijkomt, wordt ze in huis genomen door Ruth Bennington. Oliva blijft last houden van haar verleden – tot ze weduwnaar Darius Reed en zijn dochtertje ontmoet. Zij helpen haar om zich langzaam weer geliefd te gaan voelen. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en het eerste deel van de serie Thuiskomst.

Het toevluchtsoord voor gebroken harten, Susan Anne Mason, Bruna, € 24,99

De radicale uitbanning van haast, John Mark Comer

De radicale uitbanning

Om de essentie van haast is te veel doen. En wie loopt daar tegenwoordig niet tegenaan? In een heel leesbaar, kernachtig boek weet John Mark Comer een groot thema van de moderne mens in de kraag te vatten. Wat als we die haast nu eens zo radicaal mogelijk uit ons leven gaan bannen? Hoe doe je dat? Hoe bestrijden we dan onrust en pakken we de oorzaak aan? Het uitbannen van haast geeft ruimte voor een geestelijk leven en daarmee ook voor meer liefde, vreugde en vrede.

De radicale uitbanning van haast, John Mark Comer, Dagelijkse Broodkruimels, € 24,99

Meer boekentips?

In de besloten Facebookgroep van Eva Leest krijg je iedere week een nieuwe boekentip. Wil jij dat ook? Word lid van deze groep.

Geschreven door

Lianne Verberkmoes

--:--