Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leverdonor gezocht voor doodzieke aanbiddingsleider Jannica

Arts vraagt familieleden uitzichtloze patiënten na te denken over donatie

Afgelopen week werd aanbiddingsleider Jannica van Barneveld (29) in het Erasmus Medisch Centrum opgenomen. Jannica moet met spoed een levertransplantatie krijgen. Ze ligt op dit moment op de Intensive Care. Vrienden en familie proberen zo veel mogelijk aandacht te vragen voor deze situatie, in de hoop dat ze een leverdonor vinden.

Deel:

Jannica is een jonge vrouw van 29 voor wie nu iedere seconde telt. Op Facebook is het bericht van arts Gor Khatchikyan al bijna 1800 keer gedeeld.

Hij schrijft: "Lieve FB vrienden. Normaal deel ik nooit oproepen of berichten maar nu moet ik dat doen. Jannica is een jonge vrouw met een kind voor wie nu iedere seconde telt in haar strijd voor haar leven. Ze moet met spoed levertransplantatie krijgen, zodat haar kind niet zonder moeder opgroeit. Als dokter nu op de Intensive Care zie ik hoe moeilijk familieleden toestemming geven voor donatie bij patiënten die komen te overlijden. Ik wil een oproep doen om dit bericht zoveel te delen en geluid zo hard te laten klinken dat in heel Nederland gezocht wordt naar een donor. Misschien een laatste daad van iemand die daarmee het leven van Jannica en haar gezin weet te redden." 

Jannica is aanbiddingsleider in de kerk Mozaïek0318 en backing vocal van onder andere singer-songwriter Rogier Pelgrim. "Het is nu een hele spannende tijd voor ons vrienden en natuurlijk voor haar gezin," aldus Rogier. "Ze ligt op de Intensive Care van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Omdat haar lever bijna niet meer functioneert, hopen de afvalstoffen zich op in haar lichaam. Eigenlijk wordt ze steeds zieker. Het grootste gedeelte van de dag is ze in een soort slaap en nog heel af en toe geeft ze een teken van leven."

Gor: "Als christen vraag ik je om te bidden, als dokter vraag ik je om te helpen met het vinden van een donor. Familieleden van IC-patiënten zonder uitzicht kunnen echt het verschil maken. Deel en zoek mee. Schakel je lokale krant en radio in, doe iets, maak herrie voor haar leven."

Jannica

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--