Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Light in the night’ biedt opvoeders handvatten in Halloweentijd

'Hierdoor komt het gesprek over de betekenis ervan op gang'

Ark Mission biedt met het project ‘Light in the night’ nu ook ouders handvatten om met hun kinderen in gesprek te gaan over Halloween. De organisatie lanceert het programma voor de tweede keer. Vorig jaar richtte het zich alleen op kerken en scholen.

Deel:

Waar de periode rond Halloween, dat op 31 oktober wordt gevierd, onder andere draait om duisternis en de dood, wil Ark Mission zich op het licht en leven richten. De boodschap dat kinderen een veilige plek vinden bij Jezus en dat Hij sterker is dan boze geestelijke machten staat hierbij centraal. Lesmaterialen als Bijbelverhalen met knutselopdrachten, proefjes en werkbladen die je online kunt aanvragen, geven deze boodschap vorm.

Positieve reacties

Woordvoerder Lianne van Dijk van Ark Mission kreeg vorig jaar veel positieve reacties op het project. “Bijna vijfhonderd scholen en kerken vroegen de materialen aan om activiteiten te kunnen organiseren. Landelijke media, waaronder het Jeugdjournaal, besteedden ook aandacht aan het project. Maar het succes zat ’m niet alleen in de aantallen. Uit de reacties merkten we dat het gesprek over de betekenis van Halloween op gang kwam. Mensen kregen meer door wat Halloween eigenlijk betekent.”

Lightinthenight.nl​​​​​​​

Tekst: Lukas ten Napel
Beeld: Shutterstock

--:--