Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Loretta filmt de meest onveilige plek ter wereld: 'Ik wilde weten waarom mensen massaal vluchten naar de VS.'

Lazarus

San Pedro Sula in Honduras: de moordhoofdstad van de wereld. Een plek waar niemand zijn leven zeker is en iedereen altijd op zijn hoede moet zijn. Op de grens tussen twee van de gevaarlijkste bendes. Precies die plek koos filmmaker Loretta van der Horst uit voor haar eerste lange documentaire: Behind the Blood.

Deel:

Filmmaker Loretta van der Horst heeft vaker voor hete vuren gestaan in haar werk als journalist. Als reporter kwam ze op vele plekken voor snelle reportages, waaronder twee jaar in Peru, maar ze besloot dat het tijd was voor diepgravender werk. Met een achtergrond als MA in Conflictstudies en Mensenrechten houdt ze ervan om dingen grondig uit te zoeken. 

Honduras is een van de meest gewelddadige landen ter wereld, waar de grootschalige drugshandel en bijbehorende rivaliteit tussen bendes het soms tot een haast onleefbaar oord maken. Als onderdeel van haar afstuderen maakte Loretta een film waarin ze een pastor en een misdaadjournalist in San Pedro Sula volgt. Beiden willen een positief verschil maken te midden van alle geweld. Ook komt ze in gesprek met bendeleden, waaronder een huurmoordenaar zonder een cent spijt. 

Lees verder bij Lazarus

Klik hier

Lees verder bij Lazarus

San Pedro Sula in Honduras: de moordhoofdstad van de wereld.

--:--