Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe gaat dat bij jullie thuis? | Ontmoet Sharon en Jeanine

Deze families zie je in aflevering 1

In de eerste aflevering van ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ kijken we mee met Jeanine Boerendans en Sharon Piket. Wie zijn zij, welke opvoedstijl hanteren ze en wat kunnen ze van elkaar leren?

Deel:

Sharon is getrouwd met JP en moeder van Bram (5) en Roos (2). Ze voedt haar kinderen op volgens het motto: ‘Go with the flow’. Een duidelijke structuur en echte regels voor de kinderen zijn er niet. “We noemen het ook wel het huishouden van Jan Steen”, zegt ze met een knipoog.

Jeanine en haar man Wilfred hebben vier kinderen: Joas (7), Jens (6), Juup (3) en Jilou (0).

Omdat Wilfred voor zijn werk regelmatig vier weken van huis is, komt een groot deel van de opvoeding op Jeanines schouders terecht.

Plannen en structuur

In huize Boerendans is alles tot in de puntjes georganiseerd. Plannen en structuur zijn voor Jeanine erg belangrijk, mede omdat haar oudste zoon Joas vanwege het syndroom van Down meer zorg nodig heeft.

Moederschap en werk

Waar Sharon naast het moederschap druk is met haar werk als docent én met haar eigen bedrijf, is Jeanine fulltime thuis bij de kinderen. Ze gaf haar baan als eventmanager op voor het moederschap en steunt haar man om zijn droombaan – helikopterpiloot in Afrika – te kunnen uitvoeren.

De boel de boel laten

Quality-time met Bram en Roos staat voor Sharon op één, waardoor huishoudelijke taken regelmatig wat langer blijven liggen. Toch zou ze een beetje meer structuur in huis wel fijn vinden. Jeanine neemt daarentegen elke avond haar agenda-app door, zodat alle taken duidelijk zijn en worden afgevinkt. Ze wil graag leren om af en toe de boel de boel te laten. Kunnen de moeders elkaar daarbij helpen?

Bij elkaar over de vloer

In ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis’ kijken Sharon en Jeanine allebei een dag mee in het huis en leven van de ander. Hoe combineert Sharon moederschap en werk? Hoe is het voor Jeanine om de kinderen deels alleen te moeten opvoeden? En welke invloed heeft een kindje met het syndroom van Down op het gezin?

Kijk aflevering 1 van ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ nu op NPO Start.

--:--