Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Maal met verhaal' in laatste uitzending 'Zin, Zout en Zegen'

Zondag 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Vier jaar lang vroegen Petra de Joode en Yvonne Sprunken hun gasten in Zin Zout en Zegen het hemd van het lijf. In de laatste uitzending van dit EO-radioprogramma geven zij zichzelf bloot. De presentatoren gaan samen eten in de Kruiskerk in Wezep. 

Met ingang van 2021 stopt het programma. Yvonne en Petra nemen afscheid van Zin, Zout en Zegen op een Bijbelse manier, door samen te gaan eten in de Kruiskerk in Wezep. Daar roert 'kookdominee' Han Wilmink in de potten en pannen en hij heeft een uitgekiend menu samengesteld, waarin hij ingrediënten gebruikt, die stuk voor stuk iets te vertellen hebben. Het wordt dan ook een 'maal met een verhaal'!

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zin, Zout en Zegen kookdominee Han Wilmink Petra de Joode
'Kookdominee' Han Wilmink laat aan Petra de Joode zien hoe hij zijn 'maal met een verhaal' bereidt. Credits: Willem Jan de Bruin .

Tussen de gangen door beantwoorden Petra en Yvonne de vragen die zij hun gasten jarenlang voorlegden, zoals: 'Wat heeft je gevormd in het leven?' en 'Hoe zou jij je relatie met God willen omschrijven?' Ook geven ze antwoord op de vraag welke uitzending van Zin Zout en Zegen ze nooit zullen vergeten. 

Nieuwe podcast 'Het Verschil'

Het programma gaat door als de podcast Het Verschil, die vanaf dinsdag 2 januari te beluisteren is. In elke aflevering zien we waar geloven in de samenleving het verschil maakt, aan de hand van een persoon of plaats. Klik hier voor informatie over EO-podcasts.

Laatste uitzending 'Zin, Zout en Zegen'

In Zin, Zout en Zegen hebben Petra de Joode en Yvonne Sprunken door Nederland gereisd, op zoek naar geloofsverhalen en de rol van geloof in het dagelijks leven. "We nemen afscheid in een uitzending met zin(nige) gesprekken, uitleg over het belang van zout, en natuurlijk ontbreekt de zegen ook niet." Je kunt hier de laatste aflevering van het radioprogramma beluisteren. 

Zondag 27 december, 19.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--