Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen te gast in hervormd Dirksland in 'Zie je zondag!'

Nieuw seizoen; iedere zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Marleen Stelling duikt in Zie je zondag! (EO) in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? De komende weken is Marleen te gast in hervormd Dirksland. 

Op Goeree-Overflakkee maakt presentator Marleen Stelling met de hervormde gemeente van Dirksland. Een grote, bloeiende gemeente die een belangrijke plaats inneemt in het dorp en op het eiland. In Zie je zondag! maken we kennis met Ruud die vertelt waarom hij ooit heel bewust koos om zich in het dorp te vestigen en zich in te zetten voor de kerk.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zie je zondag! Dirksland Marleen Stelling Ruud
Marleen ontmoet evangelisatie-ouderling Ruud, die vertelt waarom hij voor Dirksland koos.

Als evangelisatie-ouderling zoekt Ruud naar wegen om het dagelijks leven en het geloof op een natuurlijke manier met elkaar te verenigen. Marleen Stelling ontmoet in Zie je zondag! ook Angelina, die onderdeel is van de muziekgroep.

'Muziek bij mensen thuis'

Met haar passie voor muziek en organisatie brengt ze niet alleen muziek in de kerk, maar ook bij de mensen thuis; in hun tuin of onder hun balkon. Uit eigen ervaring weet Angelina hoe bemoedigend muziek kan zijn, juist als je moeilijke momenten meemaakt.

Nieuw seizoen 'Zie je zondag!' – Hervormd Dirksland

Vanaf 6 september, iedere zondag, 9.20 uur, NPO 2

Kijk 'Zie je zondag!' hier terug

--:--