Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Stelling nieuwe presentator 'Ik mis je'

'Liefde door verdriet en dood heen'; zondag, 8.55 uur, NPO 2

Deel:

Marleen Stelling is de nieuwe presentator van Ik mis je (EO). Samen met Arjan Lock gaat zij op verschillende begraafplaatsen in Nederland in gesprek met mensen die iemand hebben verloren. Op zondag 8 maart is Marleen voor het eerst te zien in het programma. Ze volgt Minella van Bergeijk op, die directeur van TEAR geworden is.

Voor Marleen zitten de eerste opnames voor Ik mis je er inmiddels op. Dat zoveel mensen zulke intieme verhalen over de dood willen vertellen, vindt ze bijzonder: “Wat kunnen we van elkaar houden! Dat denk ik vaak als ik gesprekken voer op de begraafplaats. Door verdriet en dood heen is de liefde nog zo voelbaar. Ik sta steeds weer versteld van de veerkracht van de mensen die ik spreek. Het lukt hen om ook met verdriet en gemis een leven te leiden en te vertellen over degene die hen is ontvallen. Dat vind ik zo bijzonder.”

Wie is Marleen Stelling?

Marleen Stelling is theologe en heeft een master in Journalistiek en Nieuwe Media. Vanaf 2013 werkt Marleen bij de Evangelische Omroep. Daar werkte ze onder andere als redacteur voor Bakkie Troost, de voorloper van Ik mis je. Sinds september 2016 is Marleen op televisie te zien als presentator van Het Vermoeden. Op de radio was Marleen te beluisteren in het NPO Radio 5-programma Nog even zondag. Marleen is co-presentator van de Nationale Bijbelquiz in 2017 en 2018 en presenteert Café Lazarus, De Nachtzoen en Zie je Zondag. Op zondag 8 maart zien we haar voor het eerst als presentator van Ik mis je (8.55 uur, NPO 2). 

Voor Marleen voelt het natuurlijk om échte gesprekken te hebben. “In alle programma’s waar ik aan meewerk, klinken de grote vragen van het leven door," vertelt de nieuwe presentator van Ik mis je. "Wie ben ik? Bij wie hoor ik? Waarom zijn we hier? Met die vragen loop ik zelf ook voortdurend rond. Ik geniet van de uitdaging om programma’s te maken met die thematiek.”

Ik mis je: 'Trots, maar ook enorm verdriet'

“Willie was mijn betere helft.” Zo typeert Klaas van Elk in Ik mis je zijn overleden vrouw Willie. Na jarenlange depressies was Willie weer opgebloeid, maar toen overleed ze aan borstkanker... Marloes Timmermans blikt terug op het verlies van haar dochtertje Femke, na 38 weken zwangerschap. Marloes en haar man voelen trots, maar ook een enorm verdriet. Jan-Willem, het broertje van Mathilde Huijser, overleed op 15-jarige leeftijd aan een brommerongeval. Mathilde vertelt dat haar leven sindsdien nooit meer hetzelfde was.

Zondag 8 maart, 8.55 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin

--:--